Po podatkih agencije za okolje bo do četrtka dopoldne v notranjosti Slovenije zapadlo od 20 do okoli 30 centimetrov snega. V petek bo oblačno, ponekod v notranjosti Slovenije bo občasno še naletaval sneg. Na Primorskem se bo delno zjasnilo, še pa bo pihala šibka do zmerna burja.

V soboto se bo povsod po državi zjasnilo in tudi v nedeljo bo precej jasno, po nižinah pa bo megla ali nizka oblačnost, je zapisano na spletnih straneh agencije za okolje.

Hitra cesta med Nanosom in Ajdovščino še vedno zaprta za ves promet

Sicer pa so današnje snežne padavine upočasnile promet po slovenskih cestah. Tako trenutno na koncu dolenjske avtoceste na Pluski v smeri Novega mesta izločajo iz prometa tovorna vozila, zaradi burje pa je na glavni cesti Ajdovščina-Podnanos-Razdrto prepovedan promet za kamp-prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami. Prav tako je za ves promet še vedno zaprta hitra cesta med Nanosom in Ajdovščino.

Zaprta je tudi cesta čez prelaz Vršič, in sicer zaradi snega na cestišču ter možnosti proženja snežnih plazov. Na avstrijski strani prelaza Ljubelj so obvezne verige za vsa vozila, na avstrijski strani prelaza Jezersko pa so verige obvezne za tovorna vozila.

Zaradi snega na cestišču je na cestah Podnanos-Razdrto, Idrija-Godovič in Ajdovščina-Col-Črni Vrh-Godovič prepovedan promet za priklopnike in polpriklopnike. Po podatkih Hrvaškega Avtokluba pa je zaradi snežnih razmer na hrvaški strani na mejnih prehodih Petrina, Zavrč, Gruškovje, Bistrica ob Sotli in Rigonce prepovedan promet za tovorna vozila.

Na cestah so še vedno plužne in posipne ekipe, kar zmanjšuje potovalne hitrosti. Zato se voznikom še naprej priporoča prilagoditev vožnje voznim razmeram, upoštevanje varnostne razdalje ter načrtovanje daljšega časa potovanja.