Zaradi sneženja in snežnih plugov, ki so na cesti, je promet ponekod upočasnjen.

Na cestah Ajdovščina - Col - Črni Vrh - Godovič ter Idrija - Godovič je zaradi snega promet povsem prepovedan za priklopnike in polpriklopnike. Prepovedan promet za tovorna vozila je tudi na cestah Soteska - Semič - Ručetna vas ter Novo Mesto - Vahta - Metlika. Obvezno izločanje tovornih vozil je na koncu dolenjske avtoceste pri Pluski v smeri Novega mesta, pred izvozom Novo mesto-vzhod, na počivališču Zaloke v smeri Ljubljane in na hitri skozi Trebnje.

Zaradi zdrsov tovornih vozil je zaprta hitra cesta skozi Trebnje na Poljanskem klancu, na cesti Šentjur - Šmarje pri Jelšah pa je na Halarjevem bregu polovična zapora.

Po podatkih Agencije RS za okolje (Arso) lahko danes predvsem v južnem delu osrednje Slovenije (Notranjska, Kočevska) zapade tudi več kot 25 centimetrov snega.

Burja, ki bo zapihala popoldne, lahko po podatkih Arso v Vipavski dolini v sunkih preseže hitrost 100 kilometrov na uro. Opozarjajo tudi, da bo burja danes zvečer in v noči na nedeljo prenašala sneg in gradila snežne zamete.

Vreme naj bi se postopoma umirilo šele v nedeljo zjutraj, ko bo sneženje oslabelo in čez dan ponehalo. Zvečer se bo od zahoda počasi zjasnilo. Še bo pihala zmerna do močna burja, ki bo prenehala v ponedeljek.