Poleg Damjana (133,5/127,5 metra), ki je doslej v Willingenu že dvakrat stal na stopničkah (2007, 2008), je v finalu nastopil še Robert Hrgota (128/124,5), ki je po naknadni diskvalifikaciji Italijana Sebastiana Colloreda zasedel 27. mesto in petič v karieri prišel do točk svetovnega pokala.

Damjan se je takoj po tekmi že odpravil proti domu, saj bo nedeljsko moštveno preizkušnjo izpustil. Današnje tekme se je udeležil kot edini od slovenskih olimpijcev, in to le zato, ker je prizorišče v Willingenu njegovo najljubše. "Generalka za olimpijske igre je odlično uspela in ni mi žal, da sem se odločil za nastop v Nemčiji. Sam vedno pravim, da je tekma daleč najboljši trening in med sezono sam najraje nastopim na čim več tekmah. Poleg tega me na Willingen vežejo lepi spomini in tudi letos tekme pač nisem smel kar tako izpustiti," je za STA dobre volje povedal skakalec ljubljanske Ilirije.

"Sicer sta bila oba moja današnja skoka kar solidna, morda je bil drugi nekoliko boljši, a sem imel malo smole. Drugače pa sem povsem blizu in mi zelo malo manjka do tistega pravega, super skoka," je še povedal Damjan.

Brez točk svetovnega pokala sta danes ostala Jurij Tepeš s 37. in Rok Urbanc z 38. mestom. Tepeš, ki se je kljub petkovem padcu v kvalifikacijah prebil na današnjo tekmo, je moral nastopiti z novimi smučmi.

V ospredju pa je avstrijski čudežni deček Schlierenzauer dobro izkoristil zadnjo tekmo pred olimpijskimi igrami in pri 20 letih prišel že do svoje 32. zmage v svetovnem pokalu. Že v prvi seriji si je priskakal pomembno prednost pred zasledovalci, ki jo je v finalu nato le še zadržal.

Kljub današnji zmagi pa Schlieri v skupnem seštevku svetovnega pokala s 1192 točkami ostaja na drugem mestu za vodilnim Švicarjem Simonom Ammannom (1249 točk), ki je tekmo v Willingenu izpustil. Tretji je Avstrijec Thomas Morgenstern (749). Najboljši Slovenec je Robert Kranjec (444) na 11. mestu.

V nedeljo bo ob 14.30 v Willingenu na sporedu še ekipna tekma, na kateri bo priložnost za nastop v slovenski ekipi dobil tudi Matic Kramaršič, ki bo "vskočil" namesto Damjana. Slednji je namreč takoj po tekmi odpotoval domov, saj se že v torek, 9. februarja, odpravlja proti Vancouvru na zimske olimpijske igre, kjer se bo pridružil Robertu Kranjcu, Mitji Mežnarju, Primožu Piklu in Petru Prevcu. Olimpijske kvalifikacije bodo v Whistlerju na sporedu že na dan slovesnega odprtja iger, 12. februarja.