Baričevič naj bi imel v stanovanju imel tri pse, živel pa naj bi sam. Policisti naj bi po prihodu enega psa ustrelili, eden je pod nadzorom., enega pa še iščejo.

V stanovanju na Oražnovi so trenutno policisti, prispeli pa so tudi uslužbenci ljubljanskega živalskega vrta z orožjem za uspavanje živali.

Bulmastifi Saša Baričeviča so marca leta 2006 napadli in hudo poškodovali 36-letnega Tržičana Stanislava Megliča, isto leto julija pa še lažje poškodoval pasjo inštruktorico. Po zadnjem napadu je Baričeviču, ki je lastnik postal po smrti upokojene zdravnice Zore Roter, pse zasegel veterinarski inšpektor. Bulmastife so odpeljali v zavetišče Gmajnice, kjer so bili do 23. julija leta 2009.

Kot smo poročali v Dnevniku lansko leto je veterinarski inšpektor kar trikrat odredil usmrtitev bulmastifov Yoj in Atlasa, vendar je ministrstvo za kmetijsko, gozdarstvo in prehrano 22. junija leta 2009 njegovo odločbo razveljavilo in odločilo, da se psa pod določenimi pogoji lahko vrneta k lastniku Saši Baričeviču.