Od Slovencev sta se najbolje odrezala Jernej Demšar z osmim in Jure Hafner z 18. mestom, bronasto kolajno v državnem prvenstvu je osvojil Tim Mastnak (47. mesto). V ženski konkurenci sta nastopili le dve slovenski tekmovalki, Iva Polanec je zasedla 15., Patricija Mastnak pa 19. mesto.

"Naslov mi vsekakor veliko pomeni, še več pa mi pomeni, da sem končno zdrav, da končno ne čutim bolečin v križu, ki so me mučile vso sezono. Škoda, da ni bilo več Slovencev, menim, da bi bil lahko tudi v popolni konkurenci zelo visoko. Mogoče bi lahko dokazal, da si vendarle zaslužim nastop tudi na olimpijskih igrah. Danes sem pokazal nekaj izvrstnih voženj in v tako močni konkurenci je tudi osmo mesto lep uspeh," je po tretji osvojitvi državnega naslova dejal Demšar.

Na tekmi je bila konkurenca okrnjena, saj niso nastopili slovenski olimpijci, prav tako pa ne tuji tekmovalci, ki so se v soboto pod Pohorjem udeležili "Showa Roka Flandra". Tega je dobil prav organizator sam, v finalu je Flander premagal vodilnega v svetovnem pokalu Avstrijca Benjamina Karla, tretje mesto je zasedel še en Avstrijec Andreas Prommegger, četrto pa Francoz Sylvain Dofour.

"Moram reči, da smo šli vsi na polno. V začetku nisem mislil iti stoodstotno, toda ko sem slišal nekaj provokacij s strani Karla, sem si rekel, da ga moram premagati. In sem tudi ga. Gladko, kar je dober obet pred nadaljevanjem sezone," je dejal Flander, ki je zelo zadovoljen tako po rezultatski kot po organizacijski strani: "Zabava je odlično uspela. Bilo je ogromno gledalcev in menim, da smo storili nekaj za naš šport."