V Sofiji so judoistke danes opravile prvi del uvodne preizkušnje svetovnega pokala. Nastopi v kategorijah do 48, 52 in 57 kilogramov so slovenski ekipi prinesli eno tretje mesto ter zgodnje slovo v kategoriji do 48 kilogramov, kjer je Kristina Vršič izgubila že prvi dvoboj proti Ukrajinki Marjini Krok.

Bolj uspešna je bila Trstenjakova. V svoji skupini je ugnala Švedinjo Mio Hermasson in izgubila z Romunko Corino Caprioriu. V repasažu je bila najprej boljša od Rusinje Julije Rižove, v odločilnem obračunu za tretje mesto pa je z iponom premagala še polfinalno poraženko Romunko Andreo Chitu. Končne zmage se je veselila Caprioriujeva, ki je v finalu premagala Nemko Hannah Brück.

Trstenjakova je s tretjim mestom na tekmi svetovnega pokala izenačila lanski dosežek na takšnem tekmovanju v Pragi, tretja pa je bila tudi na sredozemskih igrah v Pescari in na mladinskem svetovnem prvenstvu v Parizu.

Slovenija bo imela drugi dan tekme v Sofiji več nastopov. V kategoriji do 63 kilogramov bodo tekmovale Tina Razingar, Vlora Beđeti, Anja Pečnjak in Nina Miloševič, v kategoriji do 70 kilogramov Anka Pogačnik in Branka Mirjanič, Ana Velenšek bo nastopila do 78 kg, Lucija Polavder pa nad 78 kilogramov. Zaradi okrevanja po poškodbah pa na terenu manjkata še dve vrhunski slovenski judoistki, Urška Žolnir in Petra Nareks.

Po tekmi v Sofiji se bodo Slovenke podale še na preizkušnje svetovnega pokala v Budimpešti in na Dunaju ter na veliki nagradi v Düsseldorfu, aprila pa bo prvi vrhunec sezone z evropskim prvenstvom na Dunaju.

Fantje bodo imeli do svoje prve tekme svetovnega pokala na Dunaju še tri tedne priprav, ker tokrat niso odpotovali v Tbilisi.