Načrt A je nekoliko bolj konvencionalen: sneg bodo na tekmovališča vozili s tovornjaki in helikopterji z višje ležečih območij, kjer je bila narava s snežno odejo bolj radodarna. V skrajnem primeru pa bodo uporabili varčevalno metodo. Progo bodo zgradili iz bal slame in lesa ter sneg nanesli le na površino. A po mnenju podpredsednice organizacijskega odbora iger (VANOC) Cathy Priestner Allinger je snega v širši okolici dovolj, da takšnega izziva ne bodo imeli.

Vremenska napoved ni prav spodbudna; snega ne bo ne ta teden ne naslednji, temperature pa bodo previsoke, da bi lahko izdelovali umeten sneg. "Kot kaže, na sneg ne moremo računati," je po današnjem sestanku prirediteljev dejala Priestner Allingerjeva in dodala: "Še vedno smo prepričani, da bomo izvedli fantastično tekmovanje. Le način bo nekoliko drugačen."

Smučarsko središče Cypress Mountain so prav zaradi pomanjkanja snega zaprli za obiskovalce že prejšnji teden. Težave so imeli že lani, saj je predvidena generalka pred olimpijskimi tekmami odpadla - zaradi premalo snega.