Prav Žbogar je tisti plavalec, ki skrbi, da bo radovljiški klub, na prvenstvu prvič nastopa z novim sponzorjem Gorenjsko banko, spet bržkone najboljši v državi v absolutnem pregledu medalj. Skupaj s štafeto na 4 x 100 prosto je reprezentant iz Radovljice klubu v uvodnih dveh dneh priplaval že pet naslovov. V petek je bil Žbogar prepričljivo najboljši na 100 prosto, na 200 hrbtno pa je zanesljivo ugnal prav Petriča.

Petrič se je veselil zmag na 200 mešano, kjer mu je bil tesno za petami Ravenčan Rok Sagmeister, zanesljivo pa je nato dobil tudi tekmo na 800 prosto. Veliki "prsaški" obračun na 50 metrov je dobil Emil Tahirovič, ki je še enkrat več na večnem slovenskem dvoboju ugnal Koprčana Matjaža Markiča, tretje mesto je osvojil še en slovenski reprezentant Robi Vovk iz Radovljice.

Še bolj zanimivi so bili ženski obračuni, kjer si je Tanja Šmid (Plavalno društvo Maribor) na 50 prsno priplavala še tretjo zlato medaljo, ure pa so po pravi drami v bazenu Golovec pokazale, da je za vsega šest stotink ugnala reprezentantki Tino Mežo iz Velenja in za sedem Ilirijanko Tjašo Vozel.

Na 100 prosto je bila Velenjčanka Nina Drolc za pol sekunde hitrejša od velenjske olimpijke Nine Sovinek, ki plava za ljubljansko Olimpijo. Triglavanka Čarmanova je prepričljivo slavila na 200 hrbtno, kjer si je v reprezentančnem dvoboju Ravenčanka Tjaša Oder šele na zadnjih 50 metrih priplavala srebro pred Kranjčanko Uršo Bežan. Odrova je bila druga tudi na 800 prosto, kjer je Radovljičanka Nina Cesar tudi drugi dan dosegla najboljši posamični izid tekmovanja po mednarodnih tablicah - 8:30,07. Radovljičanka Anja Klinar je zanesljivo slavila na 200 mešano.