Na predzadnjem superveleslalomu pred zimskimi olimpijskimi igrami je zmagala Američanka Lindsey Vonn, ki je bila razred zase ter znova prevzela mesto vodilne v skupnem seštevku svetovnega pokala, v superveleslalomskem seštevku pa je ohranila rdečo majico. Američanka je vpisala že svojo 29. zmago v svetovnem pokalu, osmo v superveleslalomu in sedmo v tej sezoni.

Švicarka Fabienne Suter se ji je na drugem mestu približala na 67 stotink, medtem ko je Vonnova tretjeuvrščeno Švedinjo Anjo Pärsson prehitela za 74 stotink sekunde.

Črnjanka je s četrtim mestom vpisala svojo šesto najboljšo uvrstitev na superveleslalomih v svetovnem pokalu ter najboljši superveleslalomski dosežek v tej sezoni. Točk se je veselila tudi Ferkova z visoko štartno številko 57. Poleg Mazejeve je Ferkova edina Slovenka v tej zimi, ki se redno prebija med trideseterico najboljših. Povratnica na veliko sceno Ilka Štuhec je bila z zaostankom 3,56 prepočasna za trideseterico (41.).

"Za hitre discipline sem vesela, da se mi vrača ta občutek, ki mi je primanjkoval v začetku sezone. Do konce sezone je še nekaj časa, olimpijske igre so pa pred vrati in me veseli, da bom lahko računala na visoke uvrstitve tudi v hitrih disciplinah. Prava mora je bila tekmovati v Hausu, ko mi nikakor ni šlo. Že prej v Val d'Iseru ni šlo po načrtih in se je bilo zelo težko boriti za visoka mesta, za katera sem verjela, da lahko izboljšam rezultate. Ampak mislim, da se ta forma vrača ob pravem času in me za naprej malo manj skrbi," je za STA po tekmi povedala slovenska šampionka. "Bilo je samo vprašanje časa, potrebovala sem samo nekaj več ponovitev in treningov hitrih disciplin," je dodala Mazejeva, ki jo v soboto čaka smuk v Cortini.

"Ta rezultat pomeni ogromno. Stopnjevala je formo v hitrih disciplinah, a ni in ni šlo zaradi bolezni in drugih težav. Četrto mesto je zelo pomembno, saj dokazuje, da Tina dobro smuča tudi v hitrih disciplinah. Imamo tudi dober material. Gre pa tudi za zelo pomemben rezultat, da imamo čim več kart v igri na zimskih olimpijskih igrah," je s prizorišča četrtega superveleslaloma povedal vodja ekipe Tine Maze, trener Andrea Massi. Ob tem dodaja, da je Tina tekmovalka, ki zna narediti rezultat na pomembnih tekmah, naprej pa bo treba iti mirno in potrpežljivo čakati na najboljše rezultate. Mazejeva je ohranila peto mesto v skupnem seštevku svetovnega pokala, v superveleslalomskem seštevku pa je napredovala med petnajsterico najboljših, na 14. mesto.

Ferkova je z visoko štartno številko, ko je bilo na startu le še pet tekmovalk, postavila lep dosežek z uvrstitvijo v trideseterico najboljših. "Zaostanek ni bil tako velik. Če ne bi naredila nekaj manjših napak, bi lahko bilo še bolje. Razmere sem sicer imela popolnoma enake kot druge punce. Postajam vedno boljša v hitrih disciplinah, bolj aktivno stopam in si upam več," je skrivnost razkrila smučarka iz Blejske Dobrave.