"Po posvetu s trenerjem Gillom Jaquetom smo se odločili, da bom nesmiselno dolgo potovanje in tekmo v Stonehamu izpustil. Večjih zdravstvenih težav sicer nimam, toda pred olimpijskimi igrami potrebujem počitek, ki ga nisem imel že od spomladanske operacije hrbta. S tem bom pridobil nekaj svežine, ki mi lahko pomaga v naslednjih tekmah," je razlog, zakaj je ostal doma, obrazložil Košir.

Tržičan zaenkrat za seboj nima ravno uspešne sezone, a v zadnjih tekmah je vendarle viden napredek, tako da računa, da bo v Vancouvru v pravi formi: "Zaenkrat nimam pravega občutka, koliko lahko na progi napadam. Prav tako mi manjka samozavesti. A ena od dveh kvalifikacijskih voženj v Nendazu, v kateri sem bil sedmi, je bila že blizu mojim željam."

Slovenijo bodo tako v Stonehamu v paralelnem veleslalomu zastopali Rok Flander, ki tudi ni povsem zdrav (alergija), Izidor Šušteršič, Jernej Demšar, Jure Hafner in Glorija Kotnik, Matija Mihič in Rok Rogelj bosta nastopila v krosu, Matevž Pristavec in Domen Bizjak pa v akrobatskih skokih.