Prva tekma bo 10. februarja v Ljubljani, povratna teden pozneje v Italiji.

Če bodo Slovenci tekmece premagali, jih za vstop na zaključni turnir, ki ga bo gostil Belchatow, čaka zmagovalec dvoboja med Hypo Tyrolom iz Innsbrucka in Friedrichshafnom.

"Žreb nam ni bil naklonjen. Dobili smo eno najbolj znanih in najboljših evropskih ekip, najbrž pa ni dvoma o tem, kdo je favorit. Italijanov zaenkrat podrobneje ne poznamo, imamo pa dovolj časa, da se na njih ustrezno pripravimo. Trenutno pa se bolj kot z njimi ukvarjamo z vprašanjema, kako izboljšati našo igro, ki v zadnjem času ni na ravno visoki ravni, in kako premagati naslednje tekmece v srednjeevropski ligi," nad žrebom ni bil ravno navdušen kapetan ACH Volleyja Andrej Flajs, ki postave Macerate ne pozna v celoti, nekatere izmed igralcev pa visoko ceni.

"Marko Podraščanin je stalni član srbske reprezentance, Hrvat Igor Omrčen pa je med TOP 5 svetovnimi korektorji. Po imenu poznam tudi Poljaka Sebastiana Swiderskija. Na zadnjem evropskem prvenstvu za poljsko reprezentanco zaradi poškodbe ni igral, a z njim bi bila že tako močna reprezentanca še močnejša," meni Flajs.

Poleg omenjenih igralcev sta v italijanski ekipi, ki je lani osvojila italijanski pokal, še dva tujca, in sicer Brazilec Rafael Luiz Fantin in Belgijec Emmanuel Raymaekers. V svoji zgodovini je bila enkrat evropski, enkrat italijanski prvak, trikrat zmagovalec pokala CEV in trikrat domači pokalni prvak.