Voditelj koncerta, ki bo dan pred 29. obletnico Tošetovega rojstva, bo dramski igralec in zabavljač Igor Džambazov. Družbo mu bosta delali znani voditeljici iz regije, katerih imeni še nista potrjeni.

V sklopu večurnega programa bodo predstavili video spote za pesmi "Guilty" - posneli so ga v New Yorku in Zgrebu, za "Još uvijek sanjam" - posnet v sodelovanju s skladateljem Miroslavom Rusom in hišo DM, in za "Forever in a Day" - zanj so porabili delovne posnetke Tošeta med snemanjem te pesmi v studiu v Londonu, je za skopski Dnevnik povedal Slaven Ristevski iz Sklada "Toše Proeski".

Promocija albuma "Toše & prijatelite" z osmimi pesmimi, ki jih je napisal Proeski, bo v soboto v Hotelu Aleksandar Palas. Udeležilo se je bo tudi nekaj pevcev, ki bodo nastopili na nedeljskem koncertu S humanostjo do svetlobe (So humanost do svetlinata). Toše je avtor vseh pesmi na tem albumu, ki so jih posneli njegovi glasbeni sodelavci in prijatelji iz več držav.

Izvajalci na koncertu bodo znana imena z makedonske, hrvaške, srbske in črnogorske pop scene: Elena Risteska, Kaliopi, Aki Rahimovski, Toni Cetinski, Nina Badrić, Bojan Marović, Boris Novković in Jelena Tomašević. Pevce bo na odru spremljal orkester Makedonskega narodnega teatra (MNT).

Ristevski je za Dnevnik še zavrnil razmišljanja, češ naj se ne pojejo in izdajajo Tošetove pesmi in naj se pospravijo v predal. Kot moralno obvezo šteje spoštovanje dela pokojnega pevca z "angelskim glasom", ki je poleg petja tudi komponiral, a te kompozicije za njegovega življenja niso bile izvedene. "Svet zasluži, da vidi in prisluhne njegovim pesmim," je prepričan Ristevski.

In pesem z albuma, ki jo je posnela uveljavljena makedonska pevka Kaliopi in nosi naslov Za vedno "Zasekogaš", poje: Nisem ti uspel reči vsega/zdaj ti lahko samo napišem/in vsaka moja beseda/od mene do tebe/se bo močno dotaknila tudi tišine/ko je vse tvoje v ljubezni. Glasbo je zložil Proeski, besedilo Snežana Popović, v makedonski jezik jo je prelil Ognen Nedelkovski.