"Nimam velikih pričakovanj, da bom dobila odlične kritike," je dejala 24-letna igralka. Pojasnila je tudi, da se je odločila nastopiti v gledališču zdaj, da ne bi bilo prepozno. "Če tega ne bi storila zdaj, bi me bilo pozneje najbrž strah stopiti na oder. Torej, sem si mislila, ok, vržem se v stvar in poskusim," je povedala Knightleyeve.

Njene slutnje so se v petek delno uresničile. saj so bile objavljene kritike zelo raznolike glede njenega odrskega debuta v vlogi Jennifer, lepe hollywoodske zvezdnice v posodobljenem Molieru, ki jo zasleduje dramatik Alceste, čeprav sam sovraži njen bleščeči svet površnosti, v katerem živi.

Knightleyjeva, ki je zaslovela v filmih, kot sta Pirati s Karibov in Pokora ter ima v postprodukciji trenutno tri filme, je za prihodnje leto predvidena za vlogo v novi različici "My Fair Lady". Za BBC pa je še povedala, da so jo dosedanje izkušnje z gledališčem "neverjetno izpolnile". Ljudomrznik bo na sporedu do marca prihodnje leto v Comedy Theatre, poroča nemška tiskovna agencija dpa.