"Zjutraj sem imela povišano temperaturo, poleg tega me je še zagrabilo v križu. Tudi v preteklosti sem že imela težave s hrbtom, zadnjič letos poleti, tokrat pa je to prišlo ob najbolj neugodnem trenutku med tekmami. Žal mi je za druga dekleta, ki ne bodo mogla nastopiti. Poskusila bom sicer s treningom, da bi videla, ali sploh lahko normalno streljam. Za zdaj je v zraku tudi nastop na jutrišnji tekmi s skupinskim startom. Po treningu se bomo s trenerjema odločili, kaj narediti," je svoje zdravstvene težave obžalovala Gregorinova.

Slovenske v ekipi nimajo rezervne tekmovalke, tako da so Dijana Ravnikar, Tadeja Brankovič-Likozar in Andreja Mali opravile le neuradni trening.

Švedinje so zgrešile šestkrat, še dva zgrešena poskusa več so imele Rusinje Jana Romanova, Ana Buligina, Olga Medcedceva in Olga Zajceva, ki so zaostale 16 sekund, tretje pa so na cilj prišle Norvežanke Liv Kjersti Eikeland, Ann Kristin Flatland, Solveig Rogstad in Tora Berger) z 29 sekundami zaostanka. Razočarane so bile domače tekmovalke iz Nemčije, saj so ostale brez stopničk na četrtem mestu.