Nekdanjemu vodji moštva formule 1 Renault Flaviu Briatoreju je prejšnji teden na sodišču v Parizu uspelo razveljaviti prepoved FIA. Na sodišče v Parizu je vložil tožbo proti krovni avtomobilski organizaciji, sodišče pa je odločilo, da je poteza FIA nedopustna, predvsem zaradi pomanjkanja dokazov.

Zdaj se na sodno pot pripravlja FIA. Predsednik slednje Jean Todt je napovedal, da je pritožba na to odločitev nujna, če želijo ohraniti integriteto športa. FIA je še sporočila, da bo v času postopka in obravnave pritožbe prepoved še ostala v veljavi.

Krovna avtomobilistična organizacija je Briatoreja septembra lani kaznovala zaradi afere Singapur 2008. Ta je izbruhnila, ko je nekdanji dirkač tega moštva Nelson Piquet mlajši razkril, da je moral leta 2008 na dirki v Singapurju po navodilih iz boksov zapeljati v zaščitni zid, tako da bi zaradi posredovanja varnostnega avtomobila vplival na razplet dirke in pomagal moštvenemu sotekmovalcu Fernandu Alonsu. Bolje kot Italijan z dosmrtno prepovedjo opravljanja kakršnihkoli funkcij v avtomobilističnem športu jo je odnesel Renault, ki je dobil le dveletno pogojno kazen.