Schumacher je svojo vrnitev komentiral z besedami "gledam pozitivno", pri tem pa je imel v mislih predvsem madež, ki bi lahko očrnil njegovo sicer brezhibno kariero sedmih naslovov prvaka. "Karkoli se bo že zgodilo, na vse gledam pozitivno. Tudi če ne bo teklo po načrtih, moram to sprejeti. Ko poslušam mnenja drugih, imam dober občutek. Vsi mi zaupajo, predvsem pa zaupam sam sebi in verjamem vase," je v pogovoru za televizijsko postajo RTL dejal šampion, ki bo 3. januarja dopolnil 41. let.

"To je prav to, kar si trenutno želim početi. Želim zmagovati, vem, da bom moral dati svoj maksimum, konkurenca je zgoščena, velik izziv pa je, da se bom kosal z 20 let mlajšimi tekmeci," je dejal Nemec, ki bo 14. marca 2010 nastopil že na 251. dirki kariere.

Pozitivno so vrnitev Schumacherja označili pri Mercedesu, kjer so prepričani, da bo vrnitev šampiona povečala prodajo njihovih vozil. Podpredsednik športnega oddelka pri ekipi Mercedes Norbert Haug je za televizijo ZDF dejal "njegova vrnitev bo povečala prodajo vozil in javnost opozorila na kakovost trikrake (Mercedesove) zvezde".

"Vsekakor bo vrnitev Schumacherja prispevala k dvigu kakovosti tekmovanja, iz katerega so pred časom izstopili velikani, kot so Toyota, Honda in BMW," je zapisal časnik iz Cottbusa Lausitzer Rundschau. Časnik je Schumacherju zaželel srečno in varno vožnjo.

Časnik Sächsische Zeitung iz Dresdna se je vprašal zakaj se Nemec vrača, najbrž ne zaradi pomanjkanja denarja in premalo naslovov prvaka. "Najbrž želi dokazati, da lahko kljub letom kljubuje vsakdanu. Če bo sodelovalo tudi njegovo telo, zakaj pa ne," so zapisali v časniku. Tudi Leipziger Volkszeitung se je sprva spraševal zakaj. "Kaj želi ob vseh superlativih, ki jih je dosegel, še dokazati? Odgovor: nič. Najbrž je večnega perfekcionista zmotilo le dejstvo, da kariere ni končal kot svetovni prvak. Vsekakor pa je že zdaj znan vsaj en zmagovalec, velik nemški avtomobilistični proizvajalec je dobil gigantskega reklamnega agenta."

Italijanski Tifosi so nekdanjemu zvezdniku ekipe Ferrari kljub žalosti zaklicali "Addio", nekateri z "Arrivederci Amico", nekateri pa s "Ciao izdajalec!". "Nad njegovo odločitvijo sem razočaran, ampak ostala bova prijatelja," je dejal predsednik Ferrarija Luca di Montezemolo. "Želimo mu veliko sreče. Od danes bo naš nasprotnik, kot vsak drug in poskušali ga bomo premagati," je povedal predstavnik za tisk ekipe Ferrari Luca Colajanni.

"Vettli, Hamiltoni in Alonsi si mislijo: bomo že pokazali temu starcu, kako se dela. Ampak mislim, da bodo morali pošteno paziti," je za nemški radio povedal nekdanji svetovni prvak Niki Lauda.

Imajo pa pred novimi dvoboji z najboljšim mešane občutke mlajši dirkači. "Kaj naj rečem? Nas sicer vse skupaj ne zadeva veliko. Verjamem, da je profesionalec in da ve, kako se mora pripravljati na sezono," je dejal zdaj spet v senco umaknjeni zvezdnik novega nemškega vala Sebastian Vettel, 22-letni svetovni podprvak.

"To, da se Schumacher vrača v formulo 1, je odlična novica za ta šport. Ampak ne vem, če so to dobre novice za Michaela Schumacherja. Na kocko bo namreč stavil svoj ugled," je Nemčevo vrnitev komentiral aktualni svetovni prvak med vozniki Britanec Jenson Button.

Brat Michaela Schumacherja Ralf je dejal: "Vem, da so se s tem izpolnile sanje marsikaterega navijača formule 1. Lepšega božičnega darila si mnogi niso znali predstavljati." "Ta vrnitev ima zgodovinske razsežnosti in bo leto 2010 zaznamovala kot čarobno leto formule 1. Vrnitev Michaela Schumacherja ni navdušila zgolj navijačev formule 1," je dejal vodja športnega programa televizije RTL Manfred Loppe. "Vrhunska odločitev," je komentiral vodja športnega oddelka pri televiziji Sky Ralph Fürther.