Ludvik Starič je že pred desetletji spisal zgodbo o Letečem Kranjcu, kot so klicali odličnega dirkača, a takrat je bilo govora o speedwayju. Zdajšnji "Leteči Kranjec" tekmuje na povsem drugačni podlagi, po odrivu te kakšnih 200 metrov sploh ni. Kranjec, ki je v soboto na Kulmu vknjižil prvo zmago na letalnici, je po zmagi dejal, da se mu je vrnil občutek, da je prav "čutil zrak" in da upa, da se je zdaj skakalcem v tej sezoni dokončno odprlo.

Čeprav je že leta 2005 na veliki skakalnici v Kuusamu okusil slast zmage v svetovnem pokalu, pa je bila tokratna vsekakor posebno doživetje, saj je pred zimskimi športniki olimpijski nastop. Na olimpijske igre ima Kranjčan lepe spomine, z ekipo je namreč leta 2002 v Salt Lake Cityju osvojil bron. Po slabšem nastopu v Torinu leta 2006, ko je bila ekipa šele deseta, so se ob zadnjih uspehih spet odprla vprašanja, ali je morda znova napočil čas za novo slovensko skakalno odličje.

Za tega pa bo potrebno še trdo delati. Ekipa s trenerjem Matjažem Zupanom na čelu ne bo počivala, po tokratnem prvem in naslednji dan drugem mestu Kranjca čakajo reprezentante priprave do naslednje tekme svetovnega pokala v Zakopanah. "Zdaj nas čaka kondicijski trening doma, potem se bomo odpravili nekam na trening v tujino in nato sledi tekma v Zakopanah. Nisem še z mislimi pri poletih v Planici, v prihodnje si želim predvsem dobro in konstantno skakati na tekmah do olimpijskih iger, potem pa bomo videli naprej," je na novinarski konferenci povedal Kranjec.

Slednjega je v nedeljo v domačem Kranju pričakala navdušena množica ljudi, danes pa je s svojim dosežkom po glasovanju poslušalcev postal tudi osebnost tedna na Valu 202. "Res je, zelo me veseli, da se je zbralo toliko ljudi, ki so mi pokazali, da me podpirajo. Saj nisem zmagal ne na olimpijskih igrah in ne na svetovnem prvenstvu, pa so mi vseeno pripravili tako lep sprejem. To je lepa spodbuda pred nadaljevanjem sezone," je še povedal Kranjec.