Kranjec je do druge zmage v karieri, prvo je dosegel novembra 2005 v Kuusamu na Finskem, prišel po pravi drami. S Švicarjem Simonom Ammannom sta imela enako dolga skoka (195 in 200 m), a je Leteči Kranjčan, ki je bil po prvi seriji na drugem mestu, v finalnem nastopu dobil boljše ocene za slog in zmagal s pol točke prednosti. To je bila 29. slovenska zmaga na tekmah za svetovni pokal in prva po skoraj treh letih, ko je v Zakopanah v vetrovni ruleti z eno serijo slavil Rok Urbanc. Včeraj je bil Kranjec v vseh skokih (poskusni, prva in druga serija) aboniran na drugo mesto, a je v finalu s poletom 204,5 metra izzval vodilnega Schlierenzauerja, da je Tirolec moral pokazati vse svoje mojstrstvo (205 m).

Kranjec je že v mraku pod letalnico osmič v karieri stopil na zmagovalne stopničke, prvič na drugo (2 zmagi in 5 tretjih mest), obenem je bil na Kulmu edini tekmovalec, ki je bil oba dneva na odru za zmagovalce. Zadnja preizkušnja v poletih za svetovni pokal bo 31. januarja v Oberstdorfu, saj bo marca v Planici svetovno prvenstvo. Mitja Mežnar (v soboto 23. mesto) in Jernej Damjan (v soboto 27. mesto) sta včeraj ostala brez točk.

"Robi Kranjec je končno vnovčil pripravljenost, ki jo je kazal že pred novoletno turnejo, a se mu nikakor ni izšlo. Čutil je, da je v formi in da je dobro pripravljen. Dobre občutke s petkovega treninga je prenesel na sobotno tekmo, predvsem pa je stopnjeval psihično trdnost, saj je oba dneva v finalu še izboljševal dosežka iz prve serije. Našel je pravi položaj v počepu in naredil štiri vrhunske polete. Začel je uživati v skokih. Glede na to, kar je pokazal na minulih tekmah, ko je bil blizu odličnemu rezultatu, si je zmago res zaslužil. Tudi Mitja Mežnar in Jernej Damjan sta bila motivirana in sta se zelo trudila. Mežnar, ki je prvič letel na Kulmu, me je v soboto celo prijetno presenetil. Na nedeljski tekmi je njega in Damjana malo pobralo. Turneja je bila zelo dolga ter utrujajoča in se tega morda niti nista zavedala. Zmaga in drugo mesto nista dobra popotnica za nadaljevanje sezone le za Robija, ampak za vso ekipo. Vsi so spoznali, da smo lahko v svetovnem vrhu," je povedal selektor slovenske reprezentance Matjaž Zupan, ki se bo z jedrom reprezentance umaknil na trening in izpustil tekmi v Saporu na Japonskem, kjer bodo izmed Slovencev tekmovali Hrgota, Pikl, Urbanc in Tepeš.