Moštvo Columbus Blue Jackets je po podaljšku premagalo Detroit Red Wings z 1:0, San Jose Sharks pa po kazenskih strelih Phoenix Coyotes s 3:2. Ostali izidi: Edmonton Oilers - Calgary Flames 1:4, Washington Capitals - Carolina Hurricanes 3:6, New Jersey Devils - Atlanta Thrashers 3:2, Ottawa Senators - Montreal Canadiens 4:2 in Tampa Bay Lightning - Boston Bruins 2:1.

V mestu angelov je Eric Belanger sodeloval pri skoraj vseh uspešnih napadih gostov, saj je dvakrat zadel in enkrat podal. Drugič je vratarja Jonathana Quicka (19 obramb) ugnal dve minuti in 25 sekund pred koncem srečanja, ko je odločil dvoboj. Niklas Backstrom je na drugi strani zaustavil 29 strelov gostiteljev, tudi dva Kopitarja, nepremagan pa je ostal v zadnjih dveh minutah in 37 sekundah, ko so domači po zaostanku dveh golov izenačili, zadetek pa je dosegel Scott Parse po podaji Brada Richardsona.

Vragi so doma v Newarku dosegli deseto zmago na zadnjih 12 tekmah in se povzpeli na čelo vzhodnega dela lige. Zach Parise, v lanski sezoni je bil s 45 goli najboljši strelec New Jerseyja, je prekinil strelski post in po 12 tekmah dvakrat premagal vratarja tekmecev.

Na drugo mesto na vzhodu je padla ekipa Washington Capitals, ki je doma klonila s Carolino Hurricanes s 3:6. Izjemno razpoložen je bil Eric Staal z dvema goloma in tremi podajami, Jussi Jokinen pa je za goste, ki so dosegli šele drugo zmago v gosteh v tej sezoni, dodal zadetek in dve podaji. Stal je s tem zasenčil Aleksa Ovečnika, čeprav je Rus dosegel dve točki z zadetkom in podajo, kar pa ni bilo dovolj za zmago hokejistov iz ameriške prestolnice.

Ovečkin je četrti na lestvici strelcev (49 točk), Kopitar, najučinkovitejši napadalec Kraljev, pa 17. (39). Vodi Joe Thornton (54 točk) iz ekipe San Joseja.