"Ta dosežek je zdržal toliko časa, da je še bolj 'kul', ko ga izboljšaš. Že to, da ga poskušaš izboljšati, je izjemno, ko pa ga dejansko premagaš, pa je prav neverjetno. Zelo sem počaščen, da sem prav jaz izboljšal Sawchukov rekord," je dejal vratar Hudičev.

Brodeurju, ki je pred dnevi podrl tudi vratarski rekord Patricka Royja po številu tekem v rednem delu (zdaj jih ima že 1032, vse v dresu New Jerseyja), so k rekordu pomagali tako nenevarni napadalci Pittsburgha kot tudi požrtvovalni branilci v njegovem moštvu. Sedemintridesetletni Kanadčan, ki samo še potrjuje status najboljšega vratarja v zgodovini NHL, je bil namreč na resni preizkušnji le malokrat, čeprav je na koncu zbral kar 35 obramb. S svojim dosežkom je tokrat zasenčil tudi ponavadi bolj izpostavljene strelce zadetkov. Te so v Pittsburghu dosegli Bryce Salvador, Niclas Bergfors, Patrik Eliaš in Mark Fraser.

Še naprej pa v strelski vlogi blesti Marian Gaborik. Svoji ekipi New York Rangers je z zadetkom (že 25. v sezoni) in podajo pomagal do zmage pri Carolini (3:1). V Torontu je zmago Buffalu (3:2) v podaljšku prinesel Derek Roy, podaljšek pa je odločil tudi tekmo med Atlanto in Torontom (3:4). Odločilni zadetek je zabil Marc-Andre Bergeron.

Na preostalih tekma so bili doseženi naslednji izidi: New York Islanders - Tampa Bay Lightning 2:4, Philadelphia Flyers - Florida Panthers 1:4, Ottawa Senators - Boston Bruins 0:2, Minnesota Wild - Colorado Avalanche 3:4, Dallas Stars - San Jose Sharks 2:4, Edmonton Oilers - St. Louis Blues 2:7 in Phoenix Coyotes - Columbus Blue Jackets 5:2.