Najboljši v kvalifikacijah je bil Norvežan Andreas Jacobsen, ki pristal pri 134 metrih, Švicar Andreas Küttel je skočil 130 m, Avstrijec Stefan Thurnbichler pa 128,5 metrov. Med Slovenci je bil najvišje Prevc na 20. mestu, Damjan 23., Kranjec 27. in Mežnar 37.

Na koncu je bila na vrsti še deseterica, ki si je predčasno zagotovila nastop na tekmi in praktično odločala le še o tem, kdo bo s kom nastopil v prvi seriji torkove tekme na izpadanje. Elitna skupina, Švicar Simon Ammann je skok izpustil in se bo v prvi seriji pomeril z Jacobsenom, je nastopila z nižjega naleta, pri tem pa je Prevc v končni razvrstitvi izgubil osem mest, ostala trojica pa po devet.

Po današnjih kvalifikacijah so znani tudi pari za torkovo tekmo. Prevc se bo pomerili s Fincem Mattijem Hautamaekijem, Jernej Damjan s Poljakom Stefan Hulo, Kranjec s Poljakom Andreasom Wankom in Mežnar z Japoncem Daikijem Itom.

"Glede na to, da smo bili nekaj časa brez skokov in da smo morali v kratkem času spet dobiti pravi občutek za skoke, se je izteklo dobro, saj so se vsi uvrstili na tekmo. Naredili smo prvi korak, na tekmi pa bo treba stopiti še korak naprej. Jutri je nov dan in mi se bomo maksimalno pripravili. Tudi tekmeci v prvem krogu kvalifikacij niso nepremagljivi in z izjemo najboljših so se pokazala nihanja pri vseh. Po drugi strani pa bomo na tekmi gledali predvsem nase in na svoje skoke in ne bomo se obremenjevali z nasprotniki," o kvalifikacijah povedal glavni trener slovenskih skakalcev Matjaž Zupan.