"Prireditev smo po odpovedi Slovakov dobili šele sredi oktobra in dva meseca sta res malo časa za izvedbo tekmovanja, čeprav smo nov center gradili prav z namenom, da gostimo tekme največjega formata, kar nam je olajšalo delo. Pokazale so se tudi določene pomanjkljivosti, čeprav so pohvale na račun prireditve in novega centra deževale z vseh strani. Napake bomo že do naslednje tekme skušali odpraviti, seveda pa smo se vnaprej zavedali, da šele prava tekma pokaže prav vse detajle in večjim napakam smo se izognili," je prvo pokljuško prireditev na novem centru ocenil sekretar tekme Tomaž Šušteršič, ki se dobro zaveda, da je nov tudi velik del ekipe, ki vodi biatlonski svetovni pokal na Rudnem polju.

Nov slovenski biatlonski center je lepo presenetil tudi vso svetovno biatlonsko srenjo. Pohvale so deževale z vseh strani, predsednik IBU Andres Besseberg pa je slovenskim prirediteljem z licenco A do leta 2017 takorekoč omogočila, da v vsem tem obdobju kandidira za svetovni pokal. "Formalno imamo tekmo zagotovljeno tudi prihodnjo sezono, dolgoročnejši koledar pa se bo delal prihodnje leto po olimpijskih igrah v Vancouvru in vemo, da bomo morali kakšno sezono tudi izpustiti, a naša želja je, da bi svetovni koledar gostili čim večkrat."

Prav za konec pa so imeli slovenski prireditelji tudi srečo. Zadnji dan so se veselili lepega vremena, saj so slovenski gledalci dodobra napolnili stadion in potrdili zanimanje za biatlon na sončni strani Alp, oddolžili pa so se jim tudi slovenski tekmovalci, ki so prav na Pokljuki dosegli najboljše uvrstitve v sezoni in napovedali vzpon forme pred vrhuncem sezone, olimpijskimi igrami v Kanadi.

Slovenski biatlonci pa poudarjajo, da nov center ni namenjen le temu športu. Letos bo na Rudnem polju še kopica drugih prireditev. V zimskem obdobju bodo imeli prednost biatlonci in tekači, marca bo na Pokljuki tudi finale pokala IBU, sicer pa bo tekmovališče tudi letos gostilo klasični tekaški maraton, tradicionalni zabavni Eurosank, januarja bo na Pokljuki del tekmovanj masters, ki jih gosti Slovenija, športni delavci pa ves čas poudarjajo, da so objekti na razpolago tudi širši javnosti.