Zmagal je svetovni prvak Kanadčan Jasey Jay Anderson, drugo mesto je zasedel njegov rojak Michael Lambert. Slovenski uspeh sta s šestim in sedmim mestom dopolnila Izidor Šušteršič in Rok Marguč ter tudi Glorija Kotnik, ki je še drugič v dveh dneh zasedla 14. mesto. Drugi Slovenci se niso prebili iz kvalifikacij. Jure Hafner je bil 28., na 31. mestu pa je končal Žan Košir. Pri ženskah je presenetljivo zmagala Rusinja Alena Zavaržina pred Avstrijkama Marion Kreiner in Ino Meschik.

"To je že bilo blizu tistega, kar si želim. Res sem pokazal nekaj odličnih voženj, nekoliko sem razočaran, ker sem zaradi predirektnega vhoda v nekaj vratc za vsega 12 stotink v polfinalu izgubil proti Andersonu. Obračun s Kanadčanom je bil finale pred finalom, kar sva dokazala tudi v naslednjih vožnjah. Anderson je gladko ugnal rojaka Lamberta, jaz pa sem povsem zasenčil legendarnega Simona Schocha. Tako gladko ga nisem premagal še nikoli. Vesel sem tudi uspeha Šušteršiča in Marguča, očitno se nam obeta vrhunska sezona," je bil zadovoljen nekdanji svetovni prvak, ki je bil v kvalifikacijah peti, nato je premagal Matthieuja Bozzettoja, za vstop v polfinale pa v slovenskem dvoboju še Marguča:

"Prav z Margučem sem v vseh dvobojih, ki sem jih dobil, imel največ težav," je še dodal Flander, ki je z uspehom tudi prekinil tradicijo slabših nastopov na severnoameriškem snegu, na katerem doslej na stopničke še ni stopil: "Vesel sem, da sem pred Vancouvrom sam sebi dokazal, da lahko uspešno tekmujem tudi v Severni Ameriki. In to kljub težavam s sinusi, ki mi tu sicer vedno nagajajo. V Telluridu sem kljub bolezni užival in močno upam, da bo tako tudi na olimpijskih igrah v Vancouvru."

Prav brez olimpijskih iger pa lahko ostane velik kanadski up, zmagovalec torkove tekme v Telluridu, Matthew Morison. Tokrat je izpadel že v kvalifikacijah, a ne samo izpadel. Pri padcu se je tudi težje
poškodoval, zlomil si je komolec. Čeprav v kanadskem taboru napovedujejo, da bo čez tri tedne pripravljen, pa o tem v deskarski karavani močno dvomijo.