V finalu je slovenski šampion ugnal Rusa Jevgenija Korotiškina, ki je Mankoča nazadnje ugnal v obeh finalih zadnjih evropskih prvenstev in tudi to je bil majhen obliž za poraza v Eindhovnu in nedavno v Carigradu, kjer se je moral Mankoč zadovoljiti "le" s srebrnima kolajnama. "Rad bi se zahvalil vsem tistim, ki mi pomagajo pri organizaciji mitinga," je po zmagi med drugim povedal Mankoč, ki po petih sprintih ni prišel do prave sape.

Tekmovalci na mitingu, Ilirija in Mankoč sta ga priredila že četrtič zapored, nastopajo na izpadanje. Tik pred finalom je izpadel afriški prvak Jason Dunford iz Kenije, krog pred tem pa bronasti iz Carigrada Srb Ivan Lendjer in finalist EP Hrvat Mario Todorović.

Zelo zanimiva je bila tudi moška tekma na 50 prosto, kjer se je domači šampion Jernej Godec prebil do 4. kroga, na koncu pa sta o zmagi odločala odličen hrvaški plavalec Aleksej Puninski in Rus Sergej Fesikov, oba nosilca medalj z nedavnega EP v Turčiji, Fesikov do minule sobote tudi svetovni rekorder na 100 mešano. Boljši je bil Rus.

V ženski konkurenci na 50 prosto je zmago po pričakovanjih osvojila Nizozemka Hinkelien Schreuder, nosilka petih zlatih medalj iz Carigrada, ki je v finalu premagala Belorusinjo Aleksandro Herasimenjo. Med najboljšo trojico pa se je prebila tudi Estonka Triin Aljand, dekle Petra Mankoča, ki je potrdila, da resno razmišlja o selitvi v Slovenijo in nastopanju za Ilirijo.

Posamezne nastope so popestrile slovenske štafete na 4 x 25 metrov mešano, prepričljivo pa so se prvega mesta veselili radovljiški reprezentanti Nina Cesar, Anja Klinar, Robi Vovk in Robi Žbogar.

Ljubljanski miting je tudi v četrti izvedbi pokazal, da gre za zanimivo obliko plavanja, kjer na atraktiven način minevajo ure, kar so potrdili tudi številni tuji zvezdniki na tekmi.