Predstavnica Steklarne Hrastnik Mojca Lavrič je danes za STA pojasnila, da 49-letni Božič prihaja iz zasebnega svetovalnega podjetja BB Consulting, leta 1994 je bil povabljen prevzeti sanacijo bankrotirane tovarne papirja Goričane Medvode, kjer je v obdobju do leta 1998 celotno prenovil podjetje finančno, tehnično in vzpostavil novo podjetniško kulturo.

V letih 2001 do konca 2003 je Božič opravljal prestrukturiranje proizvajalca električnega ročnega orodja Iskra Ero v okviru skupine Hidria, na povabilo nadzornega sveta Droge pa je konec leta 2003 prevzel vodenje skupine Droga, ki je bila pred nujnimi spremembami in povezovanjem v branži.

Pred štirimi leti se je Božič pridružil skupini Mondi, ene od največjih proizvajalcev na področju papirja in celuloze na svetu, kot direktor tovarne papirja Mondi Raubling v Nemčiji, kjer je v obdobju do začetka leta 2008 izvršil eno od najboljših prestrukturiranj v okviru Mondija.

Osnovna dejavnost Steklarne Hrastnik je proizvodnja steklenih izdelkov na različnih programskih področjih. Poslovna enota Vitrum proizvaja program izdelkov namiznega stekla, poslovna enota Special pa program izdelkov embalažnega stekla.

Hčerinska družba Steklarna Hrastnik - Opal kot samostojno podjetje posluje od leta 2000. Osnovni proizvodni program je izdelovanje in obdelava razsvetljavnega stekla ter proizvodnja različnih ročno izdelanih steklenih izdelkov. Tudi v bodoče ima Steklarne Hrastnik namen usmerjati svoje naložbe predvsem v dejavnosti, povezane s steklom. Steklo je torej tisti skupni imenovalec, ki nas povezuje danes in nas bo povezovalo tudi v bodoče, so še sporočili iz Steklarne Hrastnik.