Na 47. mestu je končala Andreja Mali (+6:45,2/7), mesto za njo (48.) pa Dijana Ravnikar (6:56,1/7). Obe sta zgrešili po sedemkrat in ostali brez točk pokala.

Devetindvajsetletna Gregorinova je na zasledovalni tekmi pridobila osem mest. Po dveh streljanjih leže je bila že na štirinajstem mestu, nato pa se je v streljanju stoje, ki ji letos dela največ preglavic, izgubila dve mesti.

Glavni trener slovenske vrste Tomaš Koš je ocenil: "Z nastopom Teje Gregorin sem zadovoljen. Imela je dober nastop. Nekaj mest je napredovala, še več pa bi jih pridobila ob vsaj enem zgrešenem strelu manj. Škoda, da sta Ravnikarjeva in Malijeva zgrešili preveč strelov leže. Nekoliko so se razmere na strelišču spremenile po nastrelitvi, morda na to nismo dovolj natančno odreagirali. Tako se tekma za Dijano in Andrejo ni začela dobro in potem sta se trudili do konca tekme. Zdaj se bomo osredotočili na nedeljsko preizkušnjo štafet."

Jonssonova je v tej zimi zmagala na dveh od štirih tekem ter bila še druga in četrta. Zato z 217 točkami prepričljivo vodi v pokalu pred rojakinjo Anno Carin Olofsson-Zidek (180). Slednja je po petkovi zmagi na sprintu zasledovalno tekmo začela prva, s petimi zgrešenimi streli pa je nazadovala na osmo mesto.