Na ženski tekmi sta po odsotnosti zaradi poroda spet prvič po dolgem premoru nastopili Dijana Ravnikar in Tadeja Brankovič Likozar. Ravnikarjev se v prvi predaji ni najboljše znašla, morala celo v kazenski krog in močno zaostala, zato pa so ostale slovenske tekmovalke njeno napako počasi popravljale in Gregorinova je na koncu ekipo pripeljala celo na deseto mesto.

V ospredju so se za prvo mesto dolgo borile Nemke in Kitajke, blizu so bile tudi Rusinje. Na koncu pa so zanesljivo zmagale Nemke, Rusinje so zaostale dobrih 18 sekund, Kitajke pa so v zadnji predaji močno zaostale in s skoraj minuto in pol zaostanka so bile tretje Francozinje.

V moški konkurenci so bili tisti, ki so najmanj grešili, Francozi. Sprva so bili favoriti za zmago Norvežani, s tremi kazenskimi krogi pa niso mogli višje od drugega mesta. Malo presenečenje je bilo tudi tretje mesto Avstrijcev, ki jim ga je v zadnjim menjavi priboril Christoph Sumann, pred tem pa so bili naši severni sosedi po prvi menjavi še 16. in na polovici tekme deseti.

Slovenci so bili daleč za pričakovanji. Peter Dokl, Janez Marič, Klemen Bauer in Vasja Rupnik so tekmo z več kot sedmimi minutami zaostanka končali na 22. mestu, vse upe na visoko uvrstitev pa je že v prvi predaji pokopal Dokl, ki je moral dvakrat v kazenski krog. Trije kazenski krogi in 22 od 24 možnih dodatnih na strelišču pa je bilo preveč, da bi Slovenci lahko pričakovali solidno uvrstitev.

"Čista polomija. Slabše resnično ne gre. Zanimivo je, da smo zaradi nezadetih tarč postrelili skoraj vse rezervne naboje. S tem smo izgubili približno 4:20 samo s polnjenjem dodatnih nabojev. Bolj bi se sekiral, če bi bili petnajsti z dobrim nastopom, kot pa da smo naredili popolnoma vse narobe in bili 22. Doklu je nekdo stopil na smuči. Na streljanju leže je zato hitel, saj je bila to edina opcija, da se priključimo. Zgrešil je, kar je zanj popolnoma nenavadno. Tako smo bili že po prvi predaji 3:15 zadaj, fantje nato tudi niso imeli več tekmovalnosti, ni bilo nobenega smisla. Splača se boriti za najboljših deset."

Prihodnji teden se biatlonska karavana seli v avstrijski Hochfilzen, še teden dni kasneje pa se vrača na prenovljeno Rudno polje na Pokljuki.