"Rezultat ocenjujem kot zelo dober. Nastop sam pa bi bil lahko boljši. Naredila sem kar nekaj napak. Proga je bila zelo nepredvidljiva in je bilo ogromno zavojev, kjer si se lahko uštel. Hitrejša je bila tista, ki je smučala najbolj gladko. V prvi vožnji sem nekoliko preveč zaostala in na drugi progi je bilo to nemogoče nadoknaditi. Kljub temu sem zelo vesela, da sem v tej sezoni končno na stopničkah," je dejala Mazejeva. Prvič v novi sezoni se je povzpela na zmagovalne stopničke in je skupno v pokalu na četrtem mestu (253 točk), v veleslalomskem seštevku pa je tretja (170). Najboljša slovenska alpska smučarka je bila tudi na prejšnjih dveh veleslalomih te zime v vrhu. Šesta je bila 28. novembra v Aspnu, četrta pa na uvodni tekmi sezone 24. oktobra v Söldnu.

Mazejeva je po prvi vožnji na olimpijski progi z Zettlovo delila drugo mesto, za vodilno Worleyjevo pa je zaostajala 81 stotink. Drugo progo je postavil slovenski trener Klemen Bergant. Še pred nastopom Mazejeve je nastopila Nemka Maria Riesch, vendar je sredi strmine od jeze vrgla palico ob tla, ker je odstopila, s četrtim mestom pa je imela pred finalom izvrstno izhodišče. Zettlova je nato prevzela vodstvo, vendar le za slabo minuto. Mazejeva je za njo pri prvem merjenju časa sicer zaostajala za skoraj pol sekunde (0,41), kljub napaki pred drugim vmesnim časom pa je znižala zaostanek na vsega 12 stotink ter na koncu s prav tako 12 stotinkami prednosti prehitela Zettlovo.

Čakala je še na nastop Worleyjeve, ki pa je bila tokrat hitrejša in je preprečila, da bi Črnjanka devetič v karieri zmagala v pokalu in tako na večni slovenski lestvici prehitela Bojana Križaja, s katerim med alpskimi smučarji deli prvo mesto. "Čeprav sem imela veliko prednost po prvi vožnji, v finalu nisem želela smučati preveč preračunljivo. Uspelo mi je zmagati. Presrečna sem," je dejala Worleyjeva. Doslej je v pokalu zmagala le enkrat. Majhna (1,57 m/57 kg), a eksplozivna smučarka, je bila najhitrejša 29. novembra lani na veleslalomu v Aspnu, ko je tudi prvič in doslej edinkrat prišla med prvo trojico.

Američanka Lindsey Vonn, branilka skupne zmage v pokalu, je zaradi napake, prepozno je prišla v desni zavoj, odstopila že kmalu po začetku prve vožnje. Kljub temu Vonnova vodi v seštevku pokala (389 točk) pred Rieschovo (361) in Zettlovo (280). V veleslalomskem seštevku vodi Zettlova (220).

V nedeljo bo v Aareju še slalom.