Organizatorji so pričeli na brežine reke Ren iz snežne dvorane v Neussu dovažati okoli 3000 kubičnih metrov snega, s čimer bodo pripravili tekmovalno progo. Razgrinjati ga bodo pričeli v današnjih večernih urah, tako da bo do sobotnega jutra vse pripravljeno za tekme svetovnega pokala. V soboto bodo na sprintu v prosti tehniki nastopile Petra Majdič, Vesna Fabjan in Katja Višnar, v nedeljo pa na ekipnem sprintu prav tako v prosti tehniki Fabjanova in Višnarjeva.

Petra Majdič, ki bo branila lanskoletno zmago, je do četrtka trenirala v Kuusamu. "Zaradi težav z motorjem na letalu smo morali zasilno pristati. Tako smo v Helsinke prispeli prepozno in nismo ujeli leta za Düsseldorf. Na srečo smo zdaj že tukaj. Drugi del ekipe bo danes prispel iz Slovenije," je pripetljaje na poti opisal glavni trener Hudač.

Proga je zelo specifična, saj je z izjemo umetnega mostu, ki je kot nekakšen klanec, povsem ravninska. "To je najlažja proga v svetovnem pokalu. Odvisno od snežnih razmer jo lahko razdelimo na zelo lahko ali lahko. Upam, da bo vsaj malo oblačno, da bo proga bolj kompaktna. Ne računam, da bo Petra najboljšim mešale karte v finalnih bojih. Bolj stavim na Vesno in Katjo, ki sta kot specialistki za sprint izpustili zahtevno nedeljsko klasično tekmo v Kuusamu. Želim si vsaj eno v finalu A, še eno do desetega mesta ter ponovitev ostalih uvrstitev iz preteklega vikenda," je želje pred drugim sprintom sezone opisal Hudač.

Petra Majdič je kljub težavam na poti dobro razpoložena. "Šla bom korak za korakom. To je tako specifičen sprint, da se ne moreš v naprej usmeriti v rezultat. Najprej moram dobro nastopiti na kvalifikacijah. Proga je tako hitra, da odločajo malenkosti. Vsak boj posebej je potrebno taktično in fizično dobro odpeljati, saj je proga kratka. Je pa izjemno lahka, tako da bo konkurenca izjemno velika. Tista, ki bo bolj spočita in ima za seboj več specifičnega treninga za sprint, bo najbolj blestela. V Skandinaviji smo trenirali na nekoliko počasnejšem snegu, kar ni dobra popotnica. A na tekmo grem, kot na vsako, optimalno razpoložena."