Slovenija bo v četrtem bobnu z evropskimi reprezentancami, v katerem so še Danska, Grčija, Francija, Portugalska, Slovaška, Srbija in Švica. To pomeni, da se Slovenija s temi reprezentancami v predtekmovanju ne more pomeriti. Slovenija bo dobila tekmece iz preostalih treh bobnov. V prvem so nosilci predtekmovalnih skupin Anglija, Argentina, Brazilija, Nizozemska, Italija, Nemčija, Španija, Južna Afrika, v drugem Avstralija, Honduras, Japonska, Južna Koreja, Mehika, Severna Koreja, Nova Zelandija, ZDA in v tretjem Alžirija, Čile, Gana, Kamerun, Paragvaj, Nigerija, Slonokoščena obala in Urugvaj.

Slovenija je najbolj zaželen tekmec iz četrtega bobna. Za Slovenijo bi bila najtežja skupina z Brazilijo, Slonokoščeno obalo in Mehiko, najlažja pa z Italijo, Paragvajem in Novo Zelandijo. Slovenski selektor Matjaž Kek pred žrebom nima posebnih želja, ker ne more vplivati na ples kroglic. Vsekakor bo cilj, ne glede na to kakšen bo žreb, uvrstitev v nadaljevanje tekmovanja, torej osmino finala, ko se začnejo tekme na izpadanje.

Žreb bo trajal 90 minut, na prizorišču si ga bo ogledalo 2000 gostov, prek TV ekranov pa ljudje v kar 200 državah, poročalo pa bo 800 novinarjev. Sreča slovenske reprezentance bo odvisna tudi od angleškega zvezdnika Davida Beckhama in etiopskega atleta Haileja Gebrselassieja, ki bosta s še petimi izbranci vlekla kroglice iz posameznih bobnov. Ob Beckhamu, ki mu je v sredo umrl dedek, a bo kljub temu na žrebu, in olimpijskemu prvaku Gebrselassieju bodo o usodi nogometnih reprezentanc odločali še Makhaya Ntini, prvi temnopolti južnoafriški reprezentant v kriketu, trenutno edini belopolti nogometni reprezentant Matthew Booth, nogometna reprezentantka Simphine Diudlu in kapetan ragbi reprezentance John Smith. Ime sedmega je še skrivnost.