Helios - Crvena zvezda (66:72): "Vroča" Crvena zvezda, ki je v minulih dveh krogih ugnala Partizan in Cibono, je v dvorano Komunalnega centra v Domžalah prišla s slabo popotnico, saj Beograjčani v letošnji sezoni še niso slavili v gosteh, če izvzamemo tekmo 8. kroga. Takrat so rdeče-beli v mestnem derbiju premagali večnega tekmeca, ki je bil gostitelj, a obe moštvi tekme igrata v dvorani Pionir. Helios se je med tednom zahvalil za sodelovanje Mariu Dundoviću in podpisal dvomesečno pogodbo z možnostjo podaljšanja do konca sezone z Milošem Paravinjo. "Dundović je izjemen igralec in človek, a dejstvo je, da se nikakor ni vklopil v moštvo. Zato smo se odločili za zamenjavo in pripeljali Paravinjo, ki nam bo z nekaj več centimetri prav prišel pod košem," je na to temo spregovoril trener Domžalčanov Rado Trifunovič.

A kljub novi okrepitvi so gostitelji tekmo začeli tradicionalno slabo in kazalo je, da bo obračun odločen že po prvem polčasu, saj je v 14. minuti semafor kazal izid 36:22 v korist gostov. A sledil je preporod Heliosa, ki je močno stisnil v obrambi, naredil delni izid 16:0 in gostom nakazal, da bo drago prodal svojo kožo. V napeti končnici sta želela stvari v roke prevzeti Delić in Snow, a sta s slabimi odločitvami naredila medvedjo uslugo svojemu moštvu. Gostje so napake kaznovali in na koncu zasluženo slavili zmago. "Vedel sem, da bo tekma proti Crveni zvezdi, ki je v vzponu, izredno težka. Trudili smo se, da bi držali priključek, a so nam gostje kljub temu ušli. Za priključek smo porabili ogromno energije. Verjetno nas je prav to v zaključku stalo zmage," je po tekmi dejal Trifunovič.

Partizan - Union Olimpija (80:70): Košarkarji Uniona Olimpije so na gostovanje k Partizanu odšli na krilih štirih zaporednih zmag v ligi NLB in sredinega uspeha proti Lottomatici v evroligi. A Ljubljančani so se v prvem polčasu, ki so ga gostitelji dobili z 51:32, osramotili, saj jim je problem predstavljal že prenos žoge v napadalno polovico. V drugem polčasu so se nato nekoliko zbudili, a v nobenem trenutku ogrozili zmago Partizana. "Čestitam nasprotniku za povsem zasluženo zmago. Gostitelji so odigrali fenomenalnih prvih dvajset minut, k visoki razliki pa smo pripomogli tudi mi, saj smo naredili ogromno napak. V prvem polčasu smo bili katastrofalni v vseh elementih košarkarske igre. Ni mi jasno, kako mojim igralcem Partizan ni predstavljal gromozanskega motiva. Potreben bo temeljit pogovor," je zaskrbljenost izrazil trener Olimpije Jure Zdovc.