Obe moštvi sta dobro zaprli poti do svojih vrat, prvi pa so zapretili gostje iz španske prestolnice po sijajnem prodoru Kakaja, ki je podal do najdražjega nogometaša na svetu Cristiana Ronaldo, a vratar Barce Victor Valdes je odlično posredoval. Ta dogodek je predramil tako igralce na igrišču kot gledalce na tribunah in do tedaj zaspana tekma je končno spomnila na svoj sloves. Beli balet je kmalu še enkrat zapretil. Pri žogi je bil znova Kaka, ki je našel Marcela, a tokrat je v zadnjem trenutku posredoval domači kapetan Carles Puyol.

Real si je nato priložnosti pripravljal tudi v nadaljevanju, toda vedno znova je najhujše za Barco v zadnjih trenutkih reševal Puyol. Kazen za zapravljene priložnosti je prišla kmalu. Domači strateg Pep Guardiola je v igro poslal Ibrahimovića, ki je svojim nasprotnikom na najlepši način pokazal, kako se priložnosti pretvarja v zadetke. Z levo nogo je »iz prve« na volej povsem neubranljivo matiral gostujočega vratarja Ikerja Casillasa. Upanje je gostom ponudil rdeči karton vezista Barcelone Sergia Busquetsa, a ko je iz le dveh metrov čez gol »nabil« žogo še Karim Benzema, je bilo upanja za Real konec. Zmaga Barce bi sicer lahko bila na koncu še izdatnejša, a v večeru zapravljenih priložnosti sta svoj delež z nepreciznostjo dodala še Gerard Pique in Lionel Messi.

»Rezultat ne odraža dogajanja na igrišču. Samo z dobro predstavo preprosto ne morem biti zadovoljen, saj smo ostali brez zmage,« je dejal trener Reala Manuel Pellegirini, ki je nato še dodal, da je Ronalda zamenjal, ker le-ta ni pripravljen za več kot 60 minut igre. »Sedaj ste videli, zakaj smo kupili Ibrahimovića. K nam je prišel, da dela razliko na najtežjih tekmah,« je bil vesel predsednik Barce Joan Laporta, glavni junak večera Zlatan Ibrahimović pa je pripomnil: »Večino zaslug za gol ima Dani Alves, saj me je našel z izvrstnim predložkom.« Na tekmi vseh tekem je sicer igralo kar šest finalistov (Xavi, Iniesta, Ibrahimović, Messi, Ronaldo in Kaka) za nagrado zlata žoga, na katerem so še Gerrard, Drogba, Eto'o in Rooney.

Nogometno poslastico so lahko spremljali tudi ljubitelji angleškega nogometa, saj je bil na vrsti londonski derbi med Arsenalom in Chelseajem (0:3). Ključni mož je bil Didier Drogba (dva zadetka) in Chelsea je znova potrdil, da je najresnejši kandidat za naslov prvaka Anglije, medtem ko je Arsenal znova dokazal, da za vrh preprosto ni dovolj zrel.