V ekipi McLarena bosta tako v naslednji sezoni nastopala britanska dirkača, ki sta naslova svetovnega prvaka osvojila v zadnjih dveh sezonah. Button, prvak je postal letos, je v petek že obiskal vodstvo ekipe McLaren in bo imel v novi sredini dvakrat višjo plačo kot letos.

Nemški avtomobilski proizvajalec Mercedes je v ponedeljek kupil večinski delež moštva formule 1 Brawn GP. Nick Fry, izvršni vodja ekipe, je po podpisu pogodbe dejal, da denarna injekcija Mercedesa ne pomeni, da bodo povišali vrednost pogodbe z Buttnom. Ta je moral pristati na znižanje plače, da je lahko ostal v ekipi v tej sezoni po umiku Honde. Marca letos je ekipo Honde kupil Ross Brawn ter s tem moštvo, ki se je preimenovalo v Brawn GP, rešil propada.

"Imeli smo pogovore z Buttnom in mu ponudili, po našem mnenju, pravično plačilo in tega ne bomo spremenili. Želimo, da ostane z nami, vendar pa ostaja dejstvo, da formula ena ni ločena od gospodarstva, ki je v krizi. Zato moramo ostati v okvirih, ki jih dovoljuje naš proračun," je še pred odločitvijo Buttna za prestop dejal Fry.

Za novo ekipo, ki bo naslednje leto v svetovnem prvenstvu nastopala pod imenom Mercedes GP, naj bi v prihodnji sezoni nastopala nemška dirkača Nico Rosberg in Nick Heidfeld.