Psi so ga hudo prestrašili in ranili, zato zdaj toži njihova lastnika dr. Saša Baričevića in Zoro Roter oziroma njene dediče. Roterjeva, ki je usodnega dne nameravala odpeljati bulmastife na sprehod, je namreč avgusta lani umrla. Meglič s tožbo zahteva 112.669 evrov odškodnine: 16.691 evrov zaradi strahu, 33.383 zaradi bolečin in zapletov pri zdravljenju, 20.864 evrov zaradi skaženosti in 41.729 evrov zaradi zmanjšanja življenjskih aktivnosti. Posledice napada bo čutil vse življenje.

Pisali smo že, da je tistega popoldneva Roterjeva s štirimi psi prišla na domače dvorišče. Tri je spravila v avto, ko naj bi to naredila še s četrtim, pa so preostali trije skočili iz vozila in napadli Megliča, ki je šel mimo peš. "Žena je skozi okno videla, kaj se dogaja, in zavpila, naj grem pogledat. Ko sem videl, da so gospoda napadli psi, nisem nič razmišljal - takoj sem šel dol, da bi mu pomagal," je pričal Slavko B., ki stanuje v bloku nasproti Baričevićeve hiše. Zagrabil je palico in začel tepsti podivjane pse. "Mislim, da sem zelo pomagal, saj se je ob vsakem udarcu pes obrnil proti meni. Vse skupaj je trajalo okoli pet minut. Na koncu nisem mogel narediti nič več, zato sem dva psa prijel za ovratnico. Vlekel sem ju proti sebi dokler ni prišla policija," je razložil in dodal: "Pokojna gospa je le stala tam in se držala za glavo. Z ničimer ni priskočila na pomoč. Ko so prišli policisti, je rekla le, naj ne streljajo njenih otrok. S tem je očitno mislila na pse."

Na vprašanje Megličeve pooblaščenke Neže Dular iz Odvetniške družbe Čeferin, ali so psi napadli tudi njega, je odvrnil, da so se obračali proti njemu, a ga niso ogrizli. "Takoj so se obrnili nazaj h gospodu, bil je ves krvav, in ga grizli naprej. Med napadom je kričal pomagajte, pomagajte. Zbralo se je okoli 30 ljudi, a nihče razen mene si ni upal zraven," je povedal.

Pooblaščenci toženih strank iz Odvetniške pisarne Senica zatrjujejo, da je Meglič živali k napadu izzval, saj naj bi imel v roki telefon in jih menda celo slikal. Meglič je povedal, da je res telefoniral, a že prej. Dejal je, da so ga psi napadli brez vzroka, kot strela z jasnega. Pooblaščenec tožencev Peter Rotar je včeraj Slavka B. vprašal, če ve, ali je Meglič uporabljal telefon. Priča je odvrnila, da o tem ne ve ničesar. Na vprašanje, če so, upoštevajoč, da živi blizu, tudi njega psi kdaj napadli, je odgovoril, da ne. Ko je hotel razložiti, da je na to temo slišal neke govorice, ga je Rotar ustavil.

Sodnica Mojca Lobnik je po tem zaslišanju povedala, da je temelj pravde po njeni oceni razjasnjen, zato gre sklepati, da bo Meglič odškodnino brez dvoma dobil. Kolikšna bo, pa je odvisno od izvedenskega mnenja, ki so ga o tožnikovih poškodbah že naredili na ljubljanski medicinski fakulteti. Ker imata obe stranki nanj pripombe, bodo izvedence zaprosili za dodatna pojasnila, zato so obravnavo preložili za nedoločen čas.