Slovenska olimpijka, ki bi na svetovnem prvenstvu na gredi lovila svojo prvo uvrstitev v veliki finale najboljše osmerice, si je na enem zadnjih treningov pred odhodom v London pri vadbi težjega seskoka z gredi, njenega paradnega orodja, resneje zvila gleženj leve noge, zato je ostala doma. Poleg tega je imela levi gleženj v preteklosti že operiran, zato je bil precej nestabilen.

A do konca sezone sta na sporedu še dve tekmi svetovnega pokala (Osijek, Stuttgart), Šajnova pa tako na gredi kot parterju lovi uvrstitev med najboljšo trojico v skupnem seštevku svetovnega pokala, kar bi ji v kategorizaciji prineslo svetovni razred. Ta čas ji odlično kaže, saj je v točkovanju med svetovno elito druga tako na gredi kot parterju.

Ko se je telovadka že začela pripravljati na zadnji dve tekmi jesenske sezone, pa jo je spet doletela nesreča. Pri vadbi na gredi si je namreč resneje zvila še desni gleženj. "Počutje kot tako je dobro, drugače pa sem bolj slabo, saj sem si še enkrat zvila gleženj in to za nameček drugega kot pred tedni. Ko sem malo že začela z vadbo, se mi je pripetila prava nesreča. Na gredi sem enkrat malo postrani doskočila, v bistvu sem samo skočila dol z gredi, pod orodjem pa imamo dodatne blazine, ki so malo mehkejše, če se slučajno kaj zgodi. Skočila sem tako na rob blazine, da sem si zelo zvila gleženj," je v pogovoru za STA pojasnila telovadka Zelene jame in dodala: "Za nameček sem skočila malo nazaj, tako da sploh nisem gledala, kam padam in sem imela občutek, da se noga ni prav nič sama zavarovala, da je prav takoj skočila iz sklepa."

Šajnova je še povedala, da gre sicer s prvotno poškodbo, zaradi katere je bila ob nastop na svetovnem prvenstvu, počasi na bolje. "Iz dneva v dan je bolje, a dejstvo je, da je vedno, kjer gre za mehka tkiva, potrebnih nekje do šest tednov okrevanja, da se poškodba povsem zaceli. Kljub temu bi z 'na pol' sanirano poškodbo že lahko trenirala, zdaj pa ne morem ničesar. Komaj sem malo bolj normalno začela hoditi," je še dejala Šajnova, ki pa še ni povsem prekrižala obeh tekem svetovnega pokala.

Osijek, ki bo na sporedu od 6. do 8. novembra, je že izgubljen, o morebitnem nastopu na zadnji tekmi sezone v Stuttgartu (13. - 15. november) pa bo več znano danes popoldan, ko bo športni zdravnik na kontroli pregledal posnetke z magnetne resonance in skušal ugotoviti, ali sta dve vezi zgolj močno natrgani ali morda celo raztrgani: "V torek sem bila na magnetni resonanci in že imam izvide, vendar zaradi otekline še niso mogli natančno ugotoviti, ali imam vezi raztrgane ali natrgane. Če imam vezi strgani, bom morala na operacijo. A sama upam, da se ta črn scenarij ne bo uresničil."

"V primeru, da so vezi 'le' natrgane, seveda tudi odvisno, kako se bo poškodba zdravila, še obstaja upanje, da bi morda nastopila v Stuttgartu. Za zdaj smo pustili te možnosti še odprte. Morda vsaj na enem orodju, najverjetneje na gredi, kjer so vseeno nekoliko manjše obremenitve na sklepe kot na parterju, da bi se skušala zadržati med najboljšo trojico sveta," je pogovor sklenila mlada telovadka.