Slovenski telovadci, ki so se za nastop na tekmi za VN odločili v okviru priprav na bližnje svetovno prvenstvo v Londonu (12. do 18. oktober), so prvi dan finalnih nastopov kronali s tremi kolajnami. Klavora je bil na parterju drugi, Sašo Bertoncelj je na konju z ročaji preizkusil sestavo za SP in osvojil tretje mesto, na krogih pa je bil Gregor Saksida srebrn.

Nedeljske finalne nastope sta si izborila Klavora na preskoku in Dimic kar na treh orodjih: preskoku, bradlji in drogu. Medtem ko se je nastop Klavori dobro posrečil, saj je oba skoka izvedel dobro, pa se je Dimic pri prvem skoku poškodoval. Pri seskoku mu je namreč koleno potisnilo nazaj, tako da tekme ni mogel več nadaljevati, čeprav je imel v petkovih kvalifikacijah prvo oceno na bradlji ter drugo na drogu.

"Alen si je pri doskoku poškodoval koleno, tako da ni več mogel nadaljevati nastopov. Zdravnik mu je nogo povezal in mu dal na koleno led, nato pa smo fante takoj poslali domov, tako da gre še danes slikati koleno na urgenco. Bomo videli, kako bo. Hodi sicer lahko, a to gotovo ni dober obet manj kot teden dni pred odhodom na svetovno prvenstvo," je pojasnil trener Iztok Prašnički.