Manhattanski festival, ustanovljen leta 1993, velja med poznavalci za enega največjih dogodkov na neodvisni filmski sceni. Organizatorji si želijo, da bi festival ponudil možnost večji prepoznavnosti filmov, ki jih spremljajo novinarji referenčnih medijev, kot so Variety, Hollywood Reporter, CNN, New York Times, Time Out NY, Wall Street Journal in drugi.

Letošnji festival, ki se nato seli še v Los Angeles, obsega 180 filmov z vsega sveta, tudi iz Slovenije. Kuglerjeva je na newyorškem festivalu nase opozorila že leta 2001, ko je prejela nagrado za najboljši scenarij za film Fantom in nagrado za najboljši kratki eksperimentalni film Homo Erectus.

V filmu Za konec časa v glavnih vlogah nastopajo Maja Delak, Igor Samobor in Marko Mandič. Ženski glas v offu, ki pripoveduje zgodbo, pripada svetovno znani newyorški pevki in performerki Lydii Lunch.

Kuglerjeva je v stik z Lunchovo stopila s pomočjo njene agentke. Potem ko si je legenda neodvisne scene ogledala vse filme Kuglerjeve, je bila navdušena ter nemudoma pristala na sodelovanje. Odvrnil je ni niti podatek, da Kuglerjeva svoje nagrajene filme dela brez omembe vrednih finančnih sredstev, "iz nič".

Za konec časa je film o duši, o telesu in o nezmožnosti spoja teh dveh entitet, ki tvorita civilizacijsko formo, ki se imenuje človek. Slovenska različica filma Za konec časa, pripovedovalka je Romana Šalehar, bo na sporedu Kinodvora v torek, 27. oktobra, ob 22.30, v četrtek, 29. oktobra, ob 16.45 in v sredo, 4. novembra, ob 21. uri.