Režiser Šterk o filmu pravi: „Želel sem si posneti kriminalko, film, ki se vrti okoli neke skrivnostne smrti, ki jo preiskuje kriminalistični inšpektor, hkrati pa film med vrsticami spregovori oz. govori o pojavu, ki je velik problem naše nacije - vprašanje samomora."

V glavni vlogi policijskega inšpektorja nastopa Igor Samobor, ob pa njem nastopajo še Labina Mitevska, makedonska igralka, ki je zaslovela z glavno vlogo v makedonskem filmu Pred dežjem, ki je dobil zlatega leva na filmskem festivalu v Benetkah, Silva Čušin, ki je v zadnjem času odigrala precej opaznih filmskih vlog, med drugim naslovno vlogo v televizijskem filmu Angela Vode in v Estreliti, za katero je prejela nagrado za najboljšo igralko na filmskem festivalu v Mannheimu. V filmu nastopajo še Jana Zupančič, Pavle Ravnohrib, prvič na filmu tudi 9-letna Iva Markovič.

Gregor Bakovič v vlogi patologa in režiser Igor Šterk ponovno sodelujeta skupaj po Šterkovem prvencu Ekspres, ekspres, kjer je Gregor Bakovič odigral glavno vlogo (za katero je prejel Stopovo nagrado za igralca leta). V filmu nastopa tudi slovenska igralska legenda Ivanka Mežan in 85-letna hrvaška igralka Dara Vukić, ki je v svojem življenju kar v šestih različnih predstavah odigrala vlogo Antigone.

Sinopsis filma

Zgodba se začne z izginotjem moškega, ki je sredi mosta pustil avto s prižganimi utripajočimi lučmi. Na kraj zločina pride kriminalistični inšpektor Dušan (Igor Samobor). Preiskovanje neobičajnega primera se začne. Preiskava se kaj kmalu sprevrže v obsesijo. Inšpektor začne odkrivati skrivnosti umrlega in se kmalu preseli v njegovo stanovanje. Vse globlje tone v njegovo življenje in sčasoma začne prevzemati njegovo identiteto. Kljub svoji obsesiji pa ne pozabi svojega življenja, ki je tako kot življenje umrlega polno zmešnjav.

V zgodbi se prepletata inšpektorjevo zasebno življenje in njegova poklicna pot. Dušan v vlogi očeta in detektiva, ter Dušan v mrtvečevi vlogi, ki živi življenje popolnoma drugače.

Bo obsesija dosegla, da bo Dušan pozabil na svoje staro življenje, ali pa gre le za temeljito preiskavo?