Francoski mojster relija je letošnjo izvedbo SP začel odlično in vse do junija se je zdelo, da bo zlahka osvojil končni naslov. A pričele so se težave, v Grčiji je doživel tudi hudo nesrečo, in brez zmage je ostal na kar petih dirkah, tako da je vodstvo v skupnem seštevku prevzel Finec Mikko Hirvonen. Toda v zaključku je najboljši reli dirkač vseh časov prišel do dveh zmag in tesnega slavja. "To je bila spektakularna sezona. Začeli smo odlično, na sredini leta vse izgubili, a pred zadnjo dirko znova prišli le na točko zaostanka za Mikko. Na koncu je uspelo nam, zaradi česar sem zares vesel, tudi Mikko pa je letos dokazal, da gre za izjemnega dirkača," je dejal Sebastien Loeb, ki je včeraj za končni naslov moral le zadržati prednost pred Hirvonenom. S tem ni imel večjih težav, saj je Fincu dvignilo pokrov motorja, zaradi česar je moral avto ustaviti in ga zapreti.

"Brez dvoma gre za eno mojih najslajših lovorik v karieri. Dvoboj za prvaka je bil zelo napet in izenačen in trajal je vse do zadnjega dne. Res čudovit občutek je zmagati na tak način," se je Loebu še naprej smejalo, njegov glavni konkurent Mikko Hirvonen pa je bil razumljivo razočaran: "To je najboljše leto v moji karieri, a že kmalu bom začel z delom, da bom drugo leto še hitrejši. Letos smo bili blizu, zato je razočaranje še toliko večje."

Na največji svetovni sceni se je v Walesu predstavil tudi slovenski dirkač Tomaž Kaučič, ki je s svojim sovoznikom Petrom Zorenčom osvojil skupno 30. mesto in za svetovnim prvakom zaostal 46 minut in pol. "Zadnji dan dirkalnik ni bil pravi. Motor je deloval le po treh cilindrih, vendar smo se v ekipi dogovorili, da poskusiva priti do cilja. To je dobra izkušnja za naju oba, predvsem naporna, tako da bova naslednjič bolj pridno obiskovala fitnes ter se bolje fizično pripravila," je z Otoka sporočil Kaučič.