Valentino "The Doctor" Rossi je tokratno dirko odpeljal zbrano in premišljeno. Kljub temu, da je tudi v težkih pogojih, tokrat je dirkališče v Sepangu izdatno namočil dež, prireditelji so zato preizkušnjo v MotoGP prestavili za več kot pol ure, navajen napadati vse do zadnjega, pa je v ključnih trenutkih vozil tako, da je prišel do konca in si ni privoščil napak oziroma padcev, kot nekateri najtesnejši konkurenti.

Španec Jorge Lorenzo je imel pri ogledu proge pred pričetkom dirke težave z motorjem, zato je z drugega startnega mesta moral na začelje in je dirko na koncu končal kot četrti. Na koncu sta pred Rossijem vozila le Stoner in Pedrosa, Italijan pa je le nadzoroval potek dogajanja s tretjega mesta, ko se je sedem krogov pred koncem s padcem s tretjega mesta od dirke poslovil Andrea Davizioso.

"Nisem dobro startal, kar nekaj dirkačev me je prehitelo. Potem je šlo bolje. Zaradi dežja smo dolgo čakali in nismo preizkusili proge, zato sem najprej vozil počasi, potem pa je nekako šlo. Odprl sem plin in čeprav je bilo spolzko lahko rečem, da sem odvozil odlično. Dirka je bila zahtevna in res sem zadovoljen z današnjo dirko," je po zmagi povedal Casey Stoner, ki je tokrat zmagal drugič zapored.

"Zelo sem vesel, zdi se mi, kot da bi prvič prišel na stopničke po vseh teh letih. Zelo sem zadovoljen, saj sem se moral precej truditi, predvsem na koncu, ko se je Rossi že zelo približeval. Moral sem se koncentrirati in peljati na polno vse do konca," pa je na podelitvi povedal drugouvrščeni Pedrosa, ki je doslej v karieri v vseh kategorijah na stopničkah stal že 78-krat.

"Danes je bila dirka skoraj takšna kot celotna sezona. Hiter sem bil na treningih, pred dirko pa se je ulil dež. Vozil sem brez nastavitev za mokro dirkališče, tako da je to tretje mesto krasen dosežek. Devet naslovov skupno in sedmi v MotoGP, to je krasno. Zahvaljujem se vsem fantom v ekipi Yamaha Fiat, mehanikom, ki delajo za ekipo, prijateljem in tistim, ki so mi kakor koli pomagali. Zahvaljujem se tudi konkurentom, še posebno Jorgeju Lorenzu, ki je bil letos res blizu, imela sva precej dvobojev, odličen nasprotnik je. Zdaj se lahko sprostim in uživam v devetem naslovu, ki je izjemen dosežek," pa je po dirki v svoji značilni angleščini povedal "The Doctor", ki so mu zvesti navijači znova pripravili pravi sprejem.

V razredu do 250 ccm je zmago slavil Japonec Hiroši Aojama (Honda), ki se je tako utrdil na prvem mestu skupnega seštevka in potrebuje za osvojitev naslova prvaka čez 14 dni v Valencii uvrstitev do desetega mesta. Drugi je bil danes Španec Hector Barbera (Aprilia), tretji pa Italijan Marco Simoncelli (Gilera). V najšibkejšem razredu do 125 ccm se je zmage na predzadnji dirki sezone veselil Španec Julian Simon (Aprilia), ki je že svetovni prvak za letošnjo sezono, pred Britancem Bradleyjem Smithom (Aprilia) in Špancem Polom Espargarom (Derbi).

Zadnjo dirko sezone bo 8. novembra gostila Valencia, na sporedu bo preizkušnja za veliko nagrado Španije.