Drugi je bil Španec Jorge Lorenzo (Yamaha), ki je zaostal 0,569 sekunde, tretji pa še drugi Španec Dani Pedrosa (Honda) z 0,736 sekunde zaostanka.

Najboljši trojici se je najbolj približal Avstralec Casey Stoner (Ducati), vsi ostali, na čelu s petouvrščenim Italijanom Lorisom Capirossijem (Suzuki), pa so za Rossijem zaostali že več kot sekundo.

Tridesetletni Rossi ima v skupnem seštevku SP 38 točk prednosti pred Lorenzijem, že v kvalifikacijah pa je dokazal, da mu je proga v Sepangu pisana na kožo. Na enem svojih najljubših dirkališč lahko dirko pred koncem prvenstva, po VN Malezije bo le še VN Španije, že osvoji naslov prvaka. "Doktor" je s časom 2:00,518 tudi izboljšal rekord proge, ki ga je sam postavil pred tremi leti. "Moje moštvo je izvrstno opravilo svoje delo. Motor je bil zelo dobro pripravljen. Vesel sem, da sem si izboril prvo startno mesto pred zame pomembno nedeljsko tekmo," je dejal Rossi.

V četrtlitrskem razredu je bil najhitrejši Japonec Hiroši Aojama (Honda), vodilni v prvenstvu, v najšibkejšem razredu do 125 ccm pa je bil prvi Španec b(KTM) pred rojakom Julianom Simonom (Aprilia), ki je že osvojil naslov prvaka.