Košarkarji Maccabija so na turneji po ligi NBA. V prvi tekmi so izgubili proti New Yorku z 91:106, dvoboj pa je zanimiv tudi zaradi incidenta, za katerega je poskrbel trener Maccabija Pinni Gershon, ki so ga morali kar deset minut prepričevati, da se po dveh tehničnih napakah umakne s klopi izraelskega moštva.

Zanimivo je, da je drugo tehnično napako Gershon dobil po odločitvi sodnika, ki je bila v korist Maccabija. Košarkarju New Yorka Alu Harringtonu so namreč dosodili prekršek v napadu. Maccabijev trener je očitno mislil, da bi moral biti Američan kaznovan strožje, zato je ostro protestiral in sodniki so mu dodelili še drugo tehnično napako, potem ko je eno dobil že nekaj minut prej. Gershon se ni dal in sredi igrišča je kričal na sodnika, ki mu je ukazal, naj v skladu s pravili zapusti parket in se preseli na tribuno.

Vrhunec je incident doživel potem, ko se je s tribune na igrišče spustil rabin Yitchak Dovid Grossman in skušal sodnike prepričati, naj Gershonu dovolijo sedeti na klopi. Američani se seveda na nenavadno prošnjo niso odzvali in trener je na koncu vendarle odkorakal z igrišča.