Slovenska javnost bo s še večjim zanimanjem kot tekmo v San Marinu danes zvečer spremljal dvoboj Poljske in Slovaške. V Chorzowu domača reprezentanca ne bo imela bučne podore, ker so navijači nezadovoljni z igrami. Nekateri so pozivali celo k bojkotu, na štadionu, ki sprejme slabih 50.000 ljudi, pa se naj bi zbralo le okoli 15.000 gledalcev.

V minulih dnevih je veliko prahu dvignila izjava kapetana Poljske Mariusz Lewandowski, ki je dejal, da bi morala Slovenija Poljakom poslati gmotno spodbudo. Poljaki so jezni na svojega kapetana, čeprav naj bi šlo zgolj za šalo. Nekateri celo zahtevajo, da bi moral biti izključen iz reprezentance. ''Naj je šlo za šalo ali ne, nekaj je jasno - naš kapetan se ne bi smel tako obnašati. Po slabi igri in porazu proti Češki navijačem ni bilo do šale. Kapetan reprezentance bi mora biti bolj odgovoren. Njegova izjava ni bila inteligentna,'' nam je zaupal novinar enega od poljskih medijev.

Veliko vprašanje je, s kakšno motivacijo bodo Poljaki odigrali tekmo s Slovaško. Nimajo več nobenih možnosti za uvrstitev na svetovno prvenstvo, trenj v ekipi ne manjka, še večje so kritike na račun selektorja in predsednika zveze. ''Naši reprezentanti bodo odigrali po najboljših močeh. O tem ni nobenega dvoma. Vas bi moralo bolj skrbeti to, v kakšni formi so. Vprašanje je, če je Poljska sposobna remizirati s Slovaško. Slednja ima v tem trenutku boljše igralce in je v boljši formi,'' je dodal novinarski kolega in razkril, da se bo med vratnici vrnil legendarni poljski vratar Jerzey Dudek.