Za nizozemsko so kvalifikacije sicer že končane, zdesetkane Špance pa čaka še tekma v Zenici. Poleg teh dveh reprezentanc so si vozovnico za Južnoafriško republiko že zagotovili Danci, Nemci, Angleži, Italijani in Srbi. Dodatne kvalifikacije čakajo Irsko, Francijo, Bosno in Hercegovino, Rusijo, Portugalska in Ukrajina pa morata premagati še Malto in Andoro.

Vroče je še vedno v skupinah dva in tri. V drugi skupini vodi Švica z 20 točkami, Grčija je druga s 17, Izrael pa jih ima 15. V zadnjem kolu imajo najlažje delo Grki, ki gostijo Luksemburg, Švica in Izrael pa se bosta pomerila med sabo.

Skupina tri nam je seveda že dobro znana, v njej Slovenija zaseda drugo mesto s 17 točkami, pred nami so Slovaki z 19, Čehi pa jih imajo 15. Slovenci v zadnjem kolu igra s San Marinom, najslabše uvrščeno reprezentanco v skupini, tako da so jim dodatne kvalifikacije praktično že zagotovljene, lahko pa se tudi prvič v zgodovini neposredno uvrstijo na SP, če Slovaška izgubi proti Poljski.

Največji poraženci kvalifikacij so definitivno Norvežani, ki so sicer osvojili drugo mesto v skupini devet, a pri tem zbrali le deset točk, zato bodo kot najslabša drugouvrščena reprezentanca izgubili mesto v dodatnih kvalifikacijah.

Čez vikend je bilo napeto tudi v Južni Ameriki, glavno vprašanje pa je bilo, ali bo Maradoni le uspelo svojo ekipo pripeljati na SP. Tri južnoameriške ekipe imajo že zagotovljeno vozovnico za JAR, to so Brazilija, Paragvaj in Čile, kar pomeni, da je za potovanje na SP odprto le še eno mesto. Zanj se bosta v pravem derbiju pomerili Argentina (na četrtem mestu s 25 točkami) in Urugvaj (peto mesto s 24 točkami). Na preboj iz ozadja upa še Ekvador, ki zaseda šesto mesto s 23 točkami, v zadnjem krogu pa gostuje v Čilu, ki se je na SP že kvalificiral.

Vse pa je že odločeno v Severni Ameriki in v Aziji. Neposredno na SP sta se uvrstili ZDA in Mehika, medtem ko se za tretje mesto borita Kostarika in Honduras. Četrto mesto na tej celini vodi na dodatne kvalifikacije, kjer bo tudi petouvrščena ekipa iz Južne Amerike.

V azijskih kvalifikacijah so si vozovnico za SP priborile Avstralija, Japonska in obe Koreji, Bahrajn in Nova Zelandija (zmagovalka oceanijske skupine) pa se bosta še pomerili v dodatnih kvalifikacijah.

Največ neznank je ostalo v Afriki, kjer ekipe na SP vodi le zmaga v kvalifikacijski skupini in ni dodatnih kvalifikacij. Poleg domačinov sta si mesto na SP zagotovili le Gana in Slonokoščena Obala. V skupini A se za prvo mesto borita še Kamerun in Gabon, v skupini B je v največji prednosti Tunizija, ki ima dve točki več kot drugouvrščena Nigerija. Najbolj vroče je v skupini C, kjer je Alžirija tri točke pred Egiptom, v zadnjem kolu pa ti dve državi igrata med sabo.