Paragvaj je v gosteh z 1:2 (0:0) ugnal Venezuelo in si tako že zagotovil pot na SP, kar je v zgodnjih jutranjih urah po srednje evropskem času uspelo tudi Čilu, ki je bil v gosteh s 4:2 (2:1) boljši od Kolumbije. Ekvador je moral z 1:2 (0:0) priznati premoč Urugvaju, Argentina pa si je z zmago z 2:1 (0:0) proti Peruju še podaljšala upanje za igranje na svetovnem prvenstvu. Brazilija, ki ima SP že zagotovljeno, bo nocoj ob 22. uri gostovala pri Boliviji.

Argentina je na ne povsem polnem stadionu Monumental v Buenos Airesu z 2:1 le ugnala Čile, čeprav se je morala za zmago precej potruditi. Tekmo si je ogledalo približno 50.000 navijačev, gostitelje pa je v 48. minuti v vodstvo popeljal Gonzalo Higuain. Kmalu pred koncem tekme je v 86. minuti ob močnem viharnem vetru in deževju izenačil Hernan Rengifo in tako argentinskemu selektorju Diegu Maradoni povzročil nekaj novih sivih las. A domače je za pot na SP znova opogumil Martin Palermo, ki je v težkih vremenskih pogojih v 92. minuti zadel za končnih 2:1.

Maradona je Palerma po tekmi razglasil za svetnika. "Čudež svetega Palerma nam je poklonil nadaljnje življenje. Zdaj se bomo za SP potegovali z Urugvajem," je po tekmi dejal Maradona. Argentina ima na četrtem mestu, ki še vodi na SP, 25 točk, medtem ko Urugvaj na petem zaostaja zgolj eno. Tekma bo na sporedu v sredo, peto mesto pa vodi v dodatne kvalifikacije.

Reprezentanca Čila si je po zmagi v gosteh v Medellinu proti Kolumbiji po 12 letih znova zagotovila vozovnico za SP. "Zelo sem srečen, da so igralci vseskozi verjeli v skupni cilj in da je zdaj, hvala Bogu, končno uspelo," je po tekmi povedal čilski selektor Marcelo Bielsa. Za Čile so gole dosegli Waldo Ponce (35.), Humberto Suazo (36.), Jorge Valdivia (72.) in Fabian Orellana (79.). Za Kolumbijce je v 13. minuti avtogol dosegel Arturo Vidal, David Ferreira je v 63. minuti za kratek čas dosegel izenačenje.

Danes bo ob 22. uri igrala tudi vodilna Brazilija, ki ima prav tako že zagotovljeno pot na SP, njen nasprotnik pa bo Bolivija, predzadnje moštvo na lestvici.