Forjan v pismu Svetliku navaja, da je bilo na skupnem sestanku 9. septembra z njegove strani "potrjeno, da bodo delavci Mure dobili dogovorjeno izredno socialno pomoč brez upoštevanja kriterijev za pridobitev izredne klasične socialne pomoči, ki jo lahko dobi vsak državljan Slovenije, ki je socialno ogrožen. Dogovorjeno je tudi bilo, da ustrezne službe v Muri pripravijo vso potrebno dokumentacijo tako, da bo lahko Center za socialno delo delavcem nakazal sredstva na njihove tekoče račune."

Forjan nadaljuje, da je tudi 22. septembra direktor Soda Tomaž Kuntarič ob prisotnosti predsednika vlade Boruta Pahorja in ministra za gospodarstvo gospoda Mateja Lahovnika povedal, da bodo vsi delavci Mure, ki bodo izgubili delo, dobili izredno socialno pomoč že v oktobru, mediji pa so naslednji dan posredovali informacijo in tudi višine pomoči.

Realnost pa je po navedbah sindikalista na žalost drugačna, saj se morajo delavci Mure javiti na centru za socialno delo, dostaviti potrebne dokumente, poleg tega pa verjetno te pomoči niti ne bodo deležni vsi. "Zavedati se morate, da to vnaša veliko nejevolje in razburjanja, kar lahko vpliva na nekontrolirane poteze nezadovoljnih in opeharjenih delavcev," še piše Forjan.

Pismo končuje s pozivom, naj Svetlik dano obljubo izpolni in poskrbi za izplačilo izredne socialne pomoči delavcem, ki bodo izgubili delo, brez nepotrebnih birokratskih postopkov, češ da lahko vse podatke ustrezni organi pridobijo iz baz podatkov davčne uprave in statistike. Pismo je v vednost poslal tudi predsedniku vlade, ministru Lahovniku in direktorju Soda Kuntariču.