V Sloveniji ste sedaj že drugo leto. Katere so glavne razlike med letošnjo ekipo ACH Volleyja in lansko?

To sta povsem drugačni ekipi. Letošnja je zelo mlada in talentirana. Dodali smo precej mladostne energije in več želje po uspehu. Potrebno bo odigrati precej tekem in vložiti veliko skupnega truda, da bo ekipa dozorela. Zame je to nek nov in zanimiv projekt, ki se ga že zelo veselim. Lani smo imeli več veteranov, morda celo preveč. Vedeli smo kaj moramo storiti, a tega nismo znali.

Na prvi pogled se kot glavna pomanjkljivost zdi pomanjkanje izkušenj.

Ja. To bomo poskušali reševati z bolj striktnim načinom vodenja ekipe, kjer bo točno določen sistem odnosov tako na igrišču kot izven njega. Če se bodo vsi mladi igralci znali prilagoditi temu sistemu, potem ne bo problemov. Pokazati morajo voljo do treninga in se na tekmah boriti do konca. Z vsem tem, ne bi smelo biti problemov.

Kako ste zadovoljni z vsemi novimi igralci?

Mislim, da smo sestavili zelo dobro ekipo. Ramon Gato nam bo prinesel precej stabilnosti na sprejemu, ob enem pa gre za zelo izkušenega igralca. Podobno velja za Petkovića, ki ima za sabo ogromno težkih tekem in največje reprezentančne uspehe. Imamo tudi jedro ekipe, ki je ostalo od lani. Šket, Pajenk, Flajs, počasi se vrača tudi Kamnik… Prišli so še nekateri zelo nadarjeni igralci. Več kot očitno je, da je ekipa precej pomlajena in potrebuje nekaj potrpežljivosti.

Pod taktirko imate nekaj draguljev slovenske odbojke. Kdo od njih pa je največji potencial?

Težko je izpostavljati posameznike, saj imajo prav vsi naši mladi igralci možnost, da postanejo res vrhunski igralci. Tu je Šket, ki je za slovenske razmere zelo dober korektor, odličen atlet in je dober v bloku ter servisu. Kamnik in Pajenk sta velika potenciala na poziciji srednjega blokerja. Na tej isti poziciji je še Vidič, mlad igralec, ki se zelo hitro uči in je zelo inteligenten fant. Imamo tudi Fabjana… Precej je mladih igralcev, ki bodo zagotovo nosilci slovenske reprezentance v prihodnosti.

V dolgoletni karieri ste že mnogo prepotovali. Kaj je tista lastnost, ki jo pri slovenskih odbojkarjih najbolj pogrešate v primerjavi z ostalimi?

Mislim, da potrebujejo predvsem malo več samozavesti. Slovenski odbojkarji so zelo dobri atleti, a premalo verjamejo vase in tudi v svoje ekipe. Vedno, ko se vrnem v Kanado govorim svojim prijateljem, ki se ukvarjajo z odbojko, kako dobro fizično grajene odbojkarje ima Slovenija. Tu gre predvsem za vprašanje ali verjameš vase ali ne. Vidim, da se igralci na igrišču preveč ukvarjajo z vprašanjem 'ali bomo izgubili, ali bomo zmagali, le kaj se bo zgodilo', namesto, da bi se osredotočili le na vsak posamezen trenutek. Prihodnosti ne moreš kontrolirati, sedanjost pa lahko, zato je vedno potrebno razmišljati le o njej. Pogrešam pa tudi malo več strasti.