Brez poraza so turnir zaključili črnogorski prvaki, moštvo Budvanska Rivijera, proti katerim so klonili tako domači odbojkarji kot avstrijsko moštvo Posojilnica Aich Dob, ki je na turnirju edino ostalo brez zmage. Slovenski prvaki so namreč z zmago nad Dobom, znancem iz srednjeevropske lige na tem turnirju pristali na drugem mestu.

"Turnir je bil izredno pozitiven predvsem zato, ker smo nekako dobili prvo sliko, kako kot ekipa delujemo v igri. V dvoboju s Črnogorci smo naredili preveč lastnih napak, posebej servis ni bil učinkovit, zato moramo še naprej delati na tem. Pravzaprav je v tej fazi priprav še veliko stvari, na katerih moramo delati naprej, da jih izboljšamo." je dejal glavni trener ACH Volley Glenn Hoag.

Gostujoče moštvo iz Črne gore je zmagalo, čeprav so turnir odigrali brez dveh standardnih igralcev. Glavni trener OK Budvanska Rivijera Veselin Vuković je ob tem še povedal: "Tako ACH Volley kot mi imamo letos v ligi prvakov velike apetite, oboji se želimo uvrstiti v drugi krog tekmovanja, če pa nam to uspe, pa nimam nič proti, da se srečamo v katerem od nadaljnjih krogov tega tekmovanja."

Pripravljalni turnir se je odigral po prilagojenih pravilih oz. po dogovoru trenerjev, saj so moštva v dneh pred turnirjem že odigrala kar nekaj trening tekem, posledica tega pa je bila velika utrujenost igralcev vseh moštev. Kljub temu so igralci na vseh srečanjih prikazali pravo mero borbenosti, v večini nizov pa se je zmagovalec odločal prav v končnicah.