Ravnikarjeva je začela zelo spodbudno v prvi predaji in s tremi popravljalnimi streli (0+3) je zadela vseh deset tarč, ter Slovence pripeljala do druge predaje na šestem mestu. Tu je Teja Gregorin uprizorila pravi lov na nasprotnice in z enim brezhibnim streljanjem ter še dvema popravama in najhitrejšim časom druge predaje priborila drugo pozicijo za nadaljevanje. Tudi Klemen Bauer je odtekel najhitrejši čas svoje predaje, vendar pa je kar trikrat obiskal kazenski krog (1+3, 2+3) in sanj o dobri uvrstitvi slovenske štafete je bilo skorajda že konec. Mariču v zadnji predaji je predal kot četrti in Blejec je lahko le poskušal priboriti kakšno mesto nazaj, vendar je imel tudi sam precej smole na strelišču. Tudi on je dvakrat zaokrožil v 150-metrskem kazenskem krogu (1+3, 1+3) in Slovenija je prvi dan rolkarskih tekmovanj poletnega svetovnega prvenstva osvojila končno sedmo mesto (5+17; +3:48,7).

"Vedeli smo, da bo odločilno streljanje, saj je proga dokaj lahka in zgrešeni streli te hitro lahko potisnejo nazaj. Punci sta opravili z odliko, medtem ko je Bauer potopil slovensko barko. Streljal je počasi in nenatančno ter pustil Mariču v zadnji predaji precej nehvaležno nalogo. Po prvem streljanju je tudi njemu precej popustila koncentracija in motivacija, zato je bilo težko pričakovati kaj več od prikazanega. Jutri je nov dan in verjamem, da bodo na tekmi posameznikov prikazali več, saj smo poletno obdobje dobro izkoristili in tudi interna testiranja so pokazala napredke," je prve mednarodne nastope v novi sezoni ocenil Uroš Velepec.

Bauerjevo streljanje je komentiral še njegov letošnji strelski trener in vodja ženske ekipe Tomaš Kos: "V položaju leže je imel Klemen lepo skupino zadetkov, ki pa je bila žal zamaknjena iz središča tarč. Ker je podobno streljal tudi Janez, je do tega najverjetneje prišlo zaradi spremembe pogojev med nastrelitvijo in tekmo. Dejstvo je, da bo moral Klemen v položaju stoje še veliko narediti, da bi lahko tudi na tekmah dosegel konstantnost zadetkov. Predvsem v takšnih položajih, ko je blizu najboljših, bo še potrebno ukrotiti in regulirati njegovo željo po dobrih strelskih predstavah." Nekaj besed pa je našel tudi za slovenske tekmovalke: "Dijana je danes dobro držala stik z najboljšimi in tudi jutri si lahko od deklet spet obetamo dobre nastope."

Najhitreje so s tekmo opravili domačini Nemci (Magdalena Neuner, Tina Bachmann, Christoph Stephan, Michael Roesch; 0+11) s prednostjo dveh minut in desetih sekund pred Rusi (Bogalij Titovec, Neupokojeva, Šipulin, Vasiljev; 1+9) in Slovaki (Gerekova, Kuzmina, Hurajt, Simocko; 1+10) z zaostankom 2,31 minute.

Gregorinova, Ravnikarjeva in Malijeva bodo v soboto v Oberhofu nastopile na sprintu ob 13.45 uri; Mariča, Bauerja, Dokla in Rupnika pa čaka borba za moške sprinterske naslove ob 14.45 uri.