Tričlanska mednarodna žirija v sestavi Zdravko DušaDušan Udicki, in Vasja Kokelj, bo dodelila nagrado 'BIG FIŠ' za najboljši film festivala in drugo nagrado 'MINK', tretjo nagrado pa bo podelila publika, ki bo z glasovanjem izbrala najboljši film po njihovem izboru.

Za četrto izvedbo festivala “ Fiš-Fisch ” se je prijavilo preko 70 filmov iz 13-ih držav s celega sveta, selekcija festivala pa je izbrala 37 filmov v glavni – tekmovalni program festivala in 5 filmov ki bodo prikazani v spremljevalnem sporedu festivala.

Poleg glavnega in spremljevalnega programa, bo festivalskemu dogajanju dodana še predstavitev sorodnega festivala Filmski Front iz Novega Sada in predstavitev mednarodnega projekta Frontni učni kamp 08, s projekcijo kratkega igranega filma Mothmilk.

Predvidoma bo festival potekal na tolminskem Mestnem trgu (četrtek 17. 8. in petek 18. 9.), v soboto pa bo celoten program izveden v Multimedijskem Centru MinK Tolmin, kamor se bo program tudi sicer selil v primeru slabega vremena.

Omenjeni festival organizira Zveza tolminskih mladinskih društev – Multimedijski Center MinK Tolmin, pod pokroviteljstvom Občine Tolmin, Ministrstva za kulturo Republike Slovenije, Javnega Sklada RS za kulturne dejavnosti in Urada za mladino Republike Slovenije.

Na spletni strani festivala 4. Fiš-Fisch 2009  www.pfis-fuk.eu , so objavljene vse podrobnosti festivala.